vrijdag 6 maart 2015

Schoolatelier 3




Vanmorgen leerde Andreas ons, tijdens de actua - ronde, heel wat bij over een airmobile. Dat is een erg speciale auto, die kan vliegen. Zijn vleugels zijn wel 8 meter lang; die lengte zullen we volgende week eens aanduiden op de speelplaats als we rond ' de meter ' gaan werken. We waren echt wel serieus onder de indruk, toen we op ons smartbord een filmpje van een airmobile zagen...
Ja, natuurlijk willen we ook graag zo'n auto!







Roos had een krantenartikel gekozen over marters. Die dieren knagen, jammer genoeg, heel graag aan de kabeltjes van een auto waardoor er dit jaar veel mensen een panne aan hun auto hadden. Met een spray en / of geluidsdoosje kan je ervoor zorgen dat de marters wegblijven. We gingen ook even een kijkje nemen onder de motorkap van Kirsten, want daar heeft een marter aan de isolatie van haar auto geknabbeld... maar gelukkig weet ze nu dankzij Roos wat ze eraan kan doen om die dieren ind e toekomst weg te houden.

We vonden het een erg leuke actua -ronde: goed gedaan, Andreas en Roos!




Wie kent het kenteken?

Hoe gaat de motorkap open?

Sophie ruimde het afval op de parking op: super!

Zien jullie het gat?


Namiddag waren alle kinderen van onze school weer lekker druk in de weer tijdens ons 3de schoolatelier.

Omdat Pasen dichterbij komt, maakten we bij het kookatelier van Kirsten en Laura chocoladenestjes.
De oudere kinderen lazen het recept voor, terwijl de jongere kinderen de ingrediƫnten en materialen zochten. Samen voerden we stap voor stap het recept uit: chocolade breken, chocolade laten smelten, de gesmolten chocolade mengen met stukjes cornflakes,... heel tof dat alle kinderen, klein en groot, goed meededen. Onze nestjes zullen tijdens het weekend hard worden, zodat we ze maandag in ons zelfgemaakt paasdoosje mee naar huis kunnen nemen. We vonden het een supergeslaagd kookatelier en het recept, dat de kids mee naar huis zullen krijgen, is heel goed zelf te maken thuis.

Foto's van onze 6 overige leuke ateliers vinden jullie op de blogs van de andere juffen.
















































Nog enkele foto's van de verrassingsronde van Cinar en Jens deze week: zij lieten ons enthousiast ( via hele mooie foto's ) kennismaken met hun familie. Dikke duim, Cinar en Jens!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten