dinsdag 3 maart 2015

Ons letterfeest

We hebben lang afgeteld, maar vandaag was het dan eindelijk zover: ons letterfeest, het feest om te vieren dat we alle lettertjes kennen.

Terwijl we in ons contract werkten, gingen we voormiddag in groepjes onze cupcakes versieren met lettertjes... Niet zo gemakkelijk als we dachten, maar oefening baart kunst!












Na de grote speeltijd mochten we onze mama en / of papa, oma en / of opa verwelkomen in ons klasje.

We begonnen ons feest met een letterzoektocht. Kirsten had overal in de school letters opgehangen, sommigen al wat meer verstopt dan anderen. Op een blad duidden we aan welke letters we tegenkwamen tijdens onze zoektocht. Het was Janneke die als 1ste het juiste antwoord wist: het was de letter ' l ' van ' letterfeest ' die Kirsten nergens had opgehangen.











Terug in ons klasje speelden we samen een letterbingo. Eerst gingen we voor 1 rij, daarna moesten er schijfjes liggen op 2 rijtjes en uiteindelijk gingen we voor een volle kaart. Spannend!














We hebben er hard voor gewerkt, zowel in de klas als thuis, dus kregen we vandaag natuurlijk ook een letterdiploma. Een dikke proficiat, lieve kindjes van mijn klasje: ik ben SUPERTROTS op jullie!






















Tijdens een kleine receptie konden de kids genieten van een glaasje kinderchampagne en onze  zelfgemaakte cupcakes; onze ( groot ) ouders dronken een lekker tasje koffie.



Gisteren konden jullie al op onze blog zien dat we een ' boekenwurmblad ' maakten. Vanaf volgende week krijgt iedereen een boekje mee; is het boekje uitgelezen, dan mogen we een ' boekenstickertje ' plakken op het boekenwurmblad. Als we 4 boekenwurmstickertjes hebben, dan verdienen we een leeskroon, een leesmedaille,...

Om goed aan te duiden tot waar we in ons boekje gelezen hebben, maakten we als afsluiter van ons letterfeest een boekenmonstertje.

Amai, wat ging die leuke namiddag snel! Heel fijn, dat alle kindjes iemand speciaal bij zich hadden om samen het letterfeest te vieren.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten