vrijdag 27 maart 2015

Ons letterlied op het forum!

Woensdag zorgden Roos en Sophie voor een boeiende vroeger - en nu ronde.

Roos liet ons het verschil zien tussen een oud en nieuw wafelijzer. Vroeger gebruikten ze een heel zwaar wafelijzer, dat geen stekker had. Om het toestel warm te maken, legden ze dat op een Leuvense stoof. Gelukkig kunnen we nu veel veiliger en sneller wafeltjes bakken met een wafelijzer, dat werkt op elektriciteit. Trouwens, de jongens en meisjes van de 1ste graad willen graag eens wafeltjes bakken om te verkopen en natuurlijk ook zelf te proeven. Wordt zeker vervolgd :-)


Sophie had 2 grote posters gemaakt, waarop ze foto's had geplakt van Genk vroeger en nu. We zagen de Stationstraat, het shoppingcenter en de mijn van Winterslag. Wat een verschil, maar die oude straten en gebouwen hadden ook wel veel charmes! De vernieuwing van het shoppingcenter is nog niet zo heel lang geleden gebeurd, de mijn ( waar sommige van onze grootouders werkten ) is nu bioscoop / cultureel centrum / ... geworden en in de Stationstraat zijn heel wat andere winkels bijgekomen.

Heel goed gedaan, meisjes!














Proficiat, boekenwurm Kyana: goed geoefend thuis!


Net voor de middagpauze werkten we vandaag, samen met het 2de leerjaar, onze paasmandjes af. Hopelijk zullen de mandjes volgende donderdag lekker gevuld worden :-)



De maand maart zit er alweer bijna op... dus forumtijd: dit keer zorgden wij voor een ' forumact '!

Een tijdje geleden vierden we ons letterfeest en nu konden we trots aan iedereen ons letterdiploma laten zien. En, onder begeleiding van de accordeon van Mirja ( dank je wel! ) zongen we ons letterlied. Wat hebben jullie dat flink gedaan! Mama's en papa's,... die er niet bij konden zien kunnen meegenieten: we hebben onze zangtalenten gefilmd...





En natuurlijk mochten de jarigen van de maand ook de vele kaarsjes op onze supergrote taart uitblazen: een dikke proficiat allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten