vrijdag 13 maart 2015

Duowerk

Het viel ons meteen op dat we vandaag niet voltallig waren in ons klasje: er waren jammer genoeg 4 afwezige kindjes.  Hopelijk is maandag iedereen terug van de partij!

In de voormiddag oefenden we goed tijdens ons leesatelier, keken we naar Karrewiet en maakten we in groepjes een webschema, hadden we een godsdienst - zedenleer of islamles en werkten we nog in ons contractwerk.

Noëmie en Alexander zorgden ook nog voor de maandbladen van januari en februari: daar plakken we foto's op met de belangrijkste gebeurtenissen uit ons klasje. De maandbladen worden dan aan onze jaarkalender gehangen en op deze manier kunnen we goed  de maanden van het jaar onthouden.





Namiddag keken we eerst eens naar ons boekenwurmblad in de praatronde. Een dikke duim aan alle jongens en meisjes, want jullie hebben al echt heel goed gelezen thuis! Doe zo verder allemaal!

Janneke, Noëmie en Joke verdienden vandaag een leeskroon; zij lazen al 4 boekjes uit: proficiat, boekenwurmpjes!







Daarna was het tijd voor duo - werk: verschillende opdrachten die we per 2 uitvoeren. Elke week zal ieder duo een andere opdracht krijgen: met onze namenstokjes beslisten we wie welke opdracht kreeg.

* Amber, Manuel en Jens zaaiden de zaadjes uit de intussen wel erg bekende Nederlandse winkel, die we kregen van de oma van Noëmie ( dank je wel, mammie Chris! ). We missen trouwens nog enkele potjes; als je er thuis hebt, mag je ze altijd meenemen...

* Kyana en Janneke maakten een tekening in ons praatrondeboek op de dag wanneer zij iets vertelden in onze kring.

* Joke en Jeff werkten aan klasposters met geheugensteuntjes, om in de klas op te hangen. Daar kunnen we altijd eens op kijken, als we iets vergeten zijn!

* Yarne en Yara schreven een vrije tekst. Toen Yarne zijn vrije tekst verbeterd was, typte hij  zijn verhaal over op de pc.

* Alexander en Noëmie hadden eerder al een vrije tekst geschreven en zij zorgden deze namiddag voor een creatieve verwerking. Alexander maakten bij zijn ROX - verhaal een ROX - schilderij met waterverf. Noëmie maakte briefpapier met wascokrijtjes en ecoline.

 


 








 In de afsluitronde stelde elk duo hun knappe werkstukken voor.








We zullen de volgende weken en maanden nog regelmatig gaan tuinieren, want in ons klasje stond vanmorgen een goed gevulde ' Zie, ze groeien - doos ': echt leuk!


 Nog enkele foto's van de hobbyronde van Nöemie deze week: zij houdt ervan om juwelen te maken met fimo. Dat is een soort klei, die je achteraf kan bakken in de oven. Noëmie had een mooie ketting, ring en oorbellen bij om te laten zien: trouwens, alles is te koop hé :-) Wat knap wat jij allemaal kan maken, Noëmie!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten