woensdag 11 maart 2015

Hoe lang is 1 meter?

Vanmorgen stelde Irem haar lievelingsbezigheid voor tijdens onze hobbyronde. Irem is gek op knutselen en ze had thuis heel wat spulletjes gemaakt: een hamburgertje van klei, Olaf uit de film
 ' Frozen ', een lippenboekje, een bosje bloemen,... Voor ideetjes zoekt Irem soms op de computer, maar vaak heeft ze zelf ook veel inspiratie. Goed verteld, Irem en wat een knappe knutselwerkjes!








Andreas vertelde vorige week tijdens onze actua - ronde over een auto die kon vliegen; de vleugels waren wel 8 meter lang. Vandaar dat we vandaag eens gingen kijken hoe lang nu precies 8 meter is.

Eerst zochten we uit heel wat latten en stokken de meetlat van 1 meter. Dan gingen we in ons klasje en op de speelplaats op zoek naar voorwerpen die kleiner, groter en even lang, hoog of breed zijn als 1 meter.

Buiten legden we de bordlat van 1 meter verschillende keren naast elkaar tot dat we 8 meter hadden. Een hele lengte! Natuurlijk was het belangrijk dat we nauwkeurig werkten en altijd verder gingen bij het einde van de vorige meting.

Jens tekende een erg lange lijn op de grond, waardoor Kirsten een ideetje kreeg voor een leuke afsluiter: Wie kan een lijn van precies 1 meter tekenen zonder bordlat? Amber was de winnaar: zij tekende een lijn die maar een heel klein beetje langer was dan 1 meter.

Het was een superleuke meetles en we hebben kunnen genieten van het zonnetje: super!






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten