donderdag 12 maart 2015

Een leuke integratie - activiteit!

Vandaag zijn Kirsten en Kristie één uurtje van klas gewisseld.

Bij de oudste kleuters legde Kirsten eerst naamkaartjes op de praatrondekussens. Het was wel een beetje moeilijker, omdat het in schrijfletters was; dat zijn de krulletters, die we volgend schooljaar zullen leren schrijven. Sommige kinderen vonden meteen hun naampje, anderen moesten even zoeken... maar uiteindelijk vond iedereen zijn plaatsje: knap!

Daarna luisterden we naar een verhaal over een groot meisje, Anna: zij ging net zoals wij in september naar het 1ste leerjaar. Spannend, maar er stonden haar heel wat leuke dingen te wachten: een nieuwe boekentas kiezen ( Frozen, dino's, K3, leger,... jaja, de kids weten heel goed wat ze
willen ) leren lezen, schrijven en rekenen, een ander klasje, een nieuwe turnmeester,..

Op een werkblad oefenden we als afsluiter de auditieve synthese in: dat is het knippen en plakken van letters tot 1 woord, wat erg belangrijk is om te leren lezen. Alle woorden kwamen uit ons voorleesboekje: t / a / s    -  j / u / f,..  En wat deden we dat goed: alle jongens en meisjes verdienden een ' dikke duimstempel '.

Elke maand zullen er nu  integratie - activiteiten georganiseerd worden zodat de oudste kleuters stapje per stapje de juf, het klasje, de werking,... in het 1ste leerjaar op een toffe manier leren kennen.


































Kristie las in onze klas een verhaal voor over een robot. Na de paasvakantie zullen er in verschillende klassen robots gemaakt gaan worden met afvalmaterialen: joepie! Wij tekenden alvast een leuk ontwerp van onze ' droomrobot '.







Namiddag zijn we, samen met het 2de leerjaar, begonnen aan het knutselen van onze paasmaandjes. Omdat we nog turnles hadden, zullen we er volgende week verder aan werken. Wat vliegt de tijd toch snel voorbij!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten