maandag 1 september 2014

Naar de grote klas!

Wat was het spannend deze morgen: onze 1ste schooldag in een nieuw klasje. En niet gewoon een nieuw klasje, neen... naar de grote klas die zich op de bovenverdieping bevindt: het 1ste leerjaar!

We begonnen met heel wat leuke vakantieverhalen in onze praatronde en al vlug werden er verschillende landen opgenoemd ( Oostenrijk, Duitsland, Italië, ... ) die we aanduidden met een plakkertje en een lettertje op de wereldbol.

Omdat er twee nieuwe gezichtjes in ons klasje zitten, speelden we daarna fijne kennismakingsspelletjes. En het ballonnenspel ( waarbij we een naam van een klasgenootje riepen en de ballon de grond niet mocht raken ) vonden we echt wel het leukst!










Na de speeltijd maakten we onze 1ste klasfoto's... eerst "een gekke bekkenfoto " en dan eentje om in het sturen naar Het Belang van Limburg want ... op woensdag 24 september komen we met ons klasje in de krant.



Net voor de turnles van meester Seppe, leerden we ons 1ste woordje ' ik ' en het lettertje ' i ' want in onze praatrondeverhalen hoorden we dat woordje toch wel veel terugkomen. " Ik ben naar Oostenrijk gegaan... " , " Ik vond het leuk in Ponyparkcity "..., " Ik ging naar het strand... ",...
 Met onze handjes hakten en plakten we het nieuwe woordje en vonden we al verschillende namen met de letters ' i ' en ' k ': knap hoor! Morgen zal Noëmie een tekening maken bij het lees - en schrijfwoordje ' ik '.

En...dit zijn de 17 flinke kindjes van het 1ste leerjaar:

Andreas

Manuel

Laura

Amelia

Joke

Rebecca

Noor

Kyana

Roos

Noémie

Yara

Jarne

Alexander

Jens
Amber
Jeff

Janneke



Namiddag maakten we eerst onze boekentaskaft in orde: onze naam schrijven op elke tussenblad en dan in een plastic kaftje steken....  Zo konden we ons 1ste huiswerk ( joepie ) en verschillende brieven op de juiste plaats steken.  We begonnen ook nog aan het versieren van een naamkaartje voor op ons eigen bakje, maar de tijd vloog vandaag ontzettend snel, dus zullen er morgen aan verder werken.


In de afsluitronde lieten we nog eens het gehakte en geplakte woordje ' ik ' horen en herhaalden we nog even onze 1ste afspraakjes die we zelf maakten:
* we prullen niet aan de touwtjes ( want daar komen heel veel knoopjes van )
* als Kirsten praat, luisteren we goed ( anders weten we niet wat de opdracht is )
* als we iets willen zeggen, steken we onze vinger op ( zo kan iedereen aan het woord komen )

Een hele dikke duim voor iedereen: jullie waren vandaag superenthousiast en deden heel fijn mee... doe zo verder!

Mededeling van meester Seppe i.v.m. het turngerief:

In de boekentas van jullie zoon / dochter zit een blauwe turnt - shirt. Die mogen jullie samen met de turnpantoffels en een zwart shortje in een rugzakje steken. Graag alle spulletjes voorzien van een naam aub. Donderdag is de volgende turnles.

1 opmerking:

  1. Waauw, wat hebben jullie al goed jullie best gedaan vandaag! Ik ben reuzefier op jullie xxx

    BeantwoordenVerwijderen