donderdag 11 september 2014

Buiten op zoek naar materialen!

In de voormiddag leerden we vandaag rangschikken van klein naar groot, van breed naar smal, van dun naar dik,... Eerst met kinderen uit ons klasje, dan met potloden, rietjes, papieren stroken,... Toen dat goed lukte, ging iedereen alleen aan de slag: alle tekeningen op de juiste manier leggen en plakken. Goed gedaan, flinke kids!






















De jongens en meisjes die klaar waren met hun opdracht, begonnen flink aan hun sneller klaar - taakjes.


Vandaag maakten we ook kennis met de lettermuurtjes. Van elke geleerde letter zullen we een lettermuur maken met tekeningen, gestempelde of geschreven woordjes, voorwerpen die we van thuis meebrengen,...




Alle kinderen met de letter ' r ' in hun naam...

Noémie, Amelia en Amber met de letter ' m '...

Fotograaf Yara maakte maar al te graag een foto van Noémie, Amelia en Kirsten...
Tijdens de middagpauze luisterden we nog eens naar het straplied van dit jaar, want volgende week is het zover... dan moeten we het niet alleen goed kunnen zingen maar ook de juiste moves erbij gebruiken. Natuurlijk kon niemand blijven stilzitten :-)




Omdat namiddag het zonnetje kwam piepen, stelden we onze proefjes van de verschillende materialen buiten in een kring voor. Toen alle groepjes aan de beurt waren geweest, gingen we op het grasveld en onze speelplaats op zoek naar het materiaal, dat we onderzocht hadden. We waren enthousiast en vonden heel wat spulletjes: papiertjes van koekjes, stukjes hout, het ijzeren slot, grote keien,... Er waren ook heel wat dingen die we niet konden verplaatsen zoals de glijbaan, de vuilbakken,... Heel fijn dat jullie zo goed jullie best hebben gedaan: doe zo verder, 1ste en 2de leerjaar!





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten