zaterdag 27 september 2014

Leuke en leerrijke rondes!

We hadden deze maand al heel wat leuke verrassingsrondes.Yara en Amelie waren het eerst aan de beurt en zij gooiden natuurronde met de dobbelsteen.

Amélie had verse en gedroogde vijgen bij en we mochten er allemaal eens van proeven. Wel héél fijn, want sommige kinderen hadden nog nooit van vijgen gehoord. Goed gedaan, Amélie!








Yara had heel wat typische natuurspulletjes bij van de herfst, die pas begonnen is. Ze had ook een mooie collage gemaakt. Echt mooi geknutseld, Yara!





Rebeka en Lylas mochten iets voorstellen tijdens de beroepenronde. Welk beroep doen mijn mama en / of papa? Wat wil ik later worden? Wat vind ik een leuk beroep? Welk beroep bestaat niet meer?

Rebeka vertelde dat ze vroeger in Hongarije woonde. Ze had een dik boek bij met prachtige foto's van Boedapest. Haar papa werkte in Hongarije als gids; hij leerde mensen de stad kennen. Haar mama was een maatschappelijk werkster; zij hielp arme mensen, met eten maken en kleren zoeken. Rebeka toonde ons foto's van de gezinnen, die haar mama hielp en telkens stond daar een Hongaars en Engels woord bij. Natuurlijk wilden we graag ook eens iets Hongaars horen en Rebeka zong een lief Hongaars liedje en ze vertaalde het nadien aan ons. Knap hoor, Rebeka!

Lylas was jammer genoeg ziek, dus zal hij volgende week woensdag zijn voorstelling geven.










Naar aanleiding van het krantenartikel van Amira, waarin ze vertelde dat kabouter Lui erg ziek is, kwam de papa van Amelia donderdag even op bezoek in onze ronde. Silvio is huisdokter en hij vertelde ons met duidelijke foto's  hoe het komt dat je ziek wordt en wat de dokters in het ziekenhuis allemaal kunnen doen om je te genezen. Wat vonden we dat interessant! Dank je wel, papa van Amelia, voor de goede uitleg!






Vrijdagnamiddag werkten we verder aan onze vogelhuisjes en bloempotjes met vetbollen. De groepjes werden gewisseld en het was SUPER dat we opnieuw veel hulp kregen van heel wat ouders.
Dank je wel, mama en pluspapa van Amber, mama van Laura, mama van Roos en Noor, mama van Rebeka en mama van Manuel. De kinderen hebben er erg van genoten en de resultaten zijn echt mooi!
































Nu nog een likje verf en klaar voor verkoop!

Mama's en papa's, jullie zijn suuuuuper!
Om  15 uur was er in de speelzaal ons 1ste forum: de kleutertjes van Nath en Kristie stelden hun mooi gepimpte fiets voor.  Leuk versierd, kleutertjes: dikke duim van ons allemaal!







Applausmeester Jef in actie!
Voor de jarige kindjes en juffen van de maand september werd er gezongen en natuurlijk mochten ze véééééél kaarsjes uitblazen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten