maandag 22 september 2014

Hoekenwerk

Joepie, we keken er al eventjes naar uit... Namiddag werden alle hoekjes in en uit onze klas voorgesteld en uitgelegd. Nadat we afspraakjes hadden gemaakt, gingen we maar al te graag aan de slag!

*Techniekhoek:

Jens bracht in de praatronde een boek van Plop, dat werkte op batterijen,  mee. Daarom mochten we in de techniekhoek de batterijdekseltjes van onze meegebrachte spulletjes losdraaien. Lylas volgde goed het stappenplan op zijn doe - blad en zocht zelf uit welk gereedschap hij hiervoor nodig had.







*Handige handjeshoek:

Altijd leuk volgens Larissa, Zyna, Rebeka en Janneke: werken met strijkparels, patronen, touwen,... Volgen we het voorbeeld of maken we zelf iets creatiefs?




*Puzzelhoek:

Op het puzzeloverzicht duidden we aan als we een puzzel helemaal afgewerkt hebben. Er zijn verschillende toffe puzzels voor jongens en meisjes, van makkelijk tot zeer moeilijk. Is de puzzel nog niet klaar, dan leggen we het gemaakte stukje op de puzzelkast. De bolpuzzels waren wel heel erg populair! Yarne, Andreas, Manuel en Alexander genoten ervan...





*Taalspelletjeshoek:

Nu we al verschillende letters kennen, kunnen we fijn werken met de spelletjes uit de taalhoek. Voordat Amelia zelf ging werken aan een woordspelletje, legde ze het knikkerspel nog even uit aan Noor.



* Leeshoek:

Onze leeshoek bevindt zich in het gezellig leesklasje t.o.v. onze klas. Daar konden Romeo en Amira rustig in een boekje lezen.



* Knutselhoek:

Omdat we nog niets op onze klasdeur hebben hangen, kunnen we in de knutselhoek ons lichaam tekenen. Daarboven plakten Yara, Roos, Emre en Luca een foto van hun hoofd. Zo weet iedereen wie er in ons klasje zit en is onze deur bovendien mooi versierd!






* Bouwhoek:

Onze bouwhoek is op het einde van de gang. Voordat we beginnen te bouwen, schrijven we ( net zoals de oudste kleuters ) onze plannen op. Zo kunnen we kijken als we geslaagd zijn met het maken van ons bouwplan. Sophie maakte een weg met domino en Cinar bouwde een boot. Jens en Jeff werkten aan de stad van Playmobil.




* Rekenspelletjeshoek:

Joke, NoƩmie en Laura speelden heel wat rekenspelletjes: een kaartspel, een getallenrijspel met de dobbelsteen,... Goed gedaan, meisjes!



*Onderzoekshoek:

Nadat we buiten en binnen geƫxperimenteerd hebben met verschillende materialen, laten we op verwerkingsblaadjes in de onderzoekshoek zien wat we geleerd hebben.

*Schrijfhoek:

Natuurlijk kunnen we tijdens hoekenwerk ook altijd kiezen voor het schrijven van een vrije tekst: een verhaal, een recept, een gedicht, een kattebelletje,... De kindjes van het 1ste leerjaar worden nog  geholpen door Kirsten en / of grotere klasgenootjes.


In de afsluitronde toonden Larissa , Zyna en Cinar hun gemaakt werkstuk. Kirsten las de vrije tekst van Amber voor en Amber toonde trots de bijhorende tekening. Kyana zal haar vrije tekst nog tot in de puntjes afwerken, zodat ze het binnenkort ook fijn kan voorlezen in de kring.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten