maandag 5 september 2016

Vliegers op onze klasdeur

Vanmorgen begonnen we met onze 1ste praatronde van dit schooljaar. Alle kinderen zochten hun naampje op het magneetbord en hingen het bij ' niets te vertellen ', ' een mededeling ' of ' een verhaal vertellen '.
Joppe werd onze 1ste verslaggever en maakte in de praatrondekaft, bij de kinderen die iets vertelden, een tekening. Er waren al verschillende verhalen bij, waar we mee aan de slag kunnen :-)

Na onze fijne praatronde warmden we onze polsen, vingers en handen goed op ... want we leerden onze 1ste letter ' i ' schrijven.

Eerst met de vingers in de lucht, de neus op de tafel, op het krijtbord, in het zand,... en toen we de bewegingen goed onder de knie hadden gingen we aan de slag op ons schrijfblaadje.

Wat ging dat al goed!!! Kirsten was echt trots op ons; doe zo verder, allemaal!








Van al dat harde werken waren we toch wel wat moe geworden en  maakten we even tijd voor een bewegingstussendoortje ' hoofd, schouders, knie en teen '. Altijd tof om te doen!


Na onze turnles oefenden we met materialen uit ons klasje de hoeveelheden t.e.m. 6; eerst met verschuiven en hardop tellen, dan met aantikken en uiteindelijk tellen door alleen te kijken met onze ogen.

Het werd een leuke doe - rekenles!














Omdat Amber in de praatronde vertelde dat ze een vlieger gekregen van haar moeke die naar de zee was gegaan, leek het ons een fijn idee om vliegers te maken die we op onze klasdeur kunnen hangen.

We versierden de vliegers, stempelden onze naam en knipten de vliegers nauwkeurig uit.

Morgen gaan we onze vliegers  nog afwerken met onze foto en een lintjesstaart.














Hoe lief dat er heel wat kids de klasschrijfpotloden met veel plezier wilden slijpen ... tijdens onze rekenles hadden we bij het tellen gezien dat ze nog geen punten hadden.



Tijdens de afsluitronde blikten we terug op onze dag met de dobbelsteen, waarop verschillende vragen stonden:

* Heb je vandaag iets liefs gedaan voor iemand anders?
* Is er iets wat Kirsten anders had kunnen doen?
* Noem 1 ding wat je vandaag geleerd hebt.
* Is er iets wat je graag opnieuw zou willen doen?
* Wat vond je vandaag het leukste om te doen?
 





Net voordat we naar huis gingen maakten we buiten nog even ' 1ste leerjaarkiekjes ' om op onze vlieger te hangen. SMILE!!!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten