vrijdag 9 september 2016

Ons Karrewietboekje en hoekenwerk

Vrijdag = actua - ronde. Omdat ons smartbord stuk is, keken we een aflevering van het kinderjournaaal ' Karrewiet ' in de boekentasklas.

We keken en luisterden allemaal heel goed wat er zich deze week had afgespeeld in België en in andere landen. Samen met Kirsten maakten we een webschema op het bord met de belangrijkste woorden uit Karrewiet en kozen we per 2 een onderwerp wat we gingen tekenen.

Wat werkten we daar samen goed aan, waardoor we een mooi Karrewietboekje als resultaat kregen dat jullie kunnen inkijken op ons prikbord in de speelzaal.









Nette en Adam stempelden samen het voorblad van ons Karrewietboekje, nadat ze klaar waren met hun tekening.


een man stond lang op zijn hoofd voor het ' recordboek '.


het weer: zonnig met soms wat wolken en 24° C.


een klas met 2 juffen en 35 kinderen.


de Paralympics zijn begonnen.


een man rijdt zo lang mogelijk op 1 wiel voor het recordboek.


een supergrote hond.


er zijn al winkels waar we kerstspulletjes kunnen kopen.


een man staat zo lang mogelijk in brand voor het recordboek.


een lama die over een hindernis kan springen.

het ruimteschip gaat landen.


een spectaculaire start van de Paralympics.
In de namiddag stond hoekenwerk op de planning. Kirsten legde elke hoek die vandaag open ging uit, met naamstokjes kozen we een hoekje en dan aan de slag: joepie!

We konden kiezen uit:

*de puzzelhoek waar de puzzels per kleur gesorteerd zijn van gemakkelijk naar moeilijk. Als we de puzzel afgewerkt hebben, mogen we de smiley op ons puzzelblad kleuren. Is onze puzzel nog niet klaar, steken we ons naampje in die puzzeldoos zodat we er volgende keer verder aan kunnen werken.

* in de techniekhoek onderzochten we verschillende spulletjes, om te kijken als ze werken op batterijen of niet. Dat idee kwam er nadat Morgana in de praatronde een scheetvinger meebracht waar een batterij in stak.

* wat was de bouwhoek populair bij de jongens; nadat ze een plan hadden getekend, bouwden ze enthousiast met lego, dominostenen, knex, ...

* kindjes die graag met strijkparels, figuurtjes, steeknaaldjes, touwen,... werken kunnen hun fijne motoriek oefenen in de handige handjeshoek.

* omdat volgende week donderdag het zusje van Arke op bezoek komt in ons klasje, knutselden we een verrassing in de knutselhoek.

*Giuseppe en Emre wilden graag onderzoeken wat de naam van het toestel is wat Morgana bij had tijdens haar beroepenronde. Dus was ons onderzoekshoekje vandaag ook bemand.
























 In onze afsluitronde bespraken we het verloop van alle hoekjes en stelde het onderzoeksteam hun onderzoekje voor.

De dokter gebruikt een stethoscoop ... a ja... dat was het moeilijk woord! Dikke duim, Giuseppe en Emre!

Nette vertelde dat zij volgende week een echte stethoscoop gaat meebrengen naar ons klasje; we kijken er naar uit, meid!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten