maandag 12 september 2016

Buiten patronen verderzetten

Vanmorgen mochten we Giovanni verwelkomen in ons klasje: hij leert voor meester en hij zal regelmatig in ons klasje komen helpen. Binnenkort komt hij ook stage doen.We kijken er in ieder geval naar uit ... leuk hoor: eens een meester :-)


Na onze praatronde leerden we de nieuwe letter ' r ' van ' roos ' en Morgana mag vandaag ons letterkoffertje mee naar huis om thuis spulletjes te zoeken die beginnen met de letter ' r '.


Tijdens onze rekenles zetten we patronen verder met plastic figuren, lijmen, stiften, onze boterhamdozen en natuurlijk ook onze Pokémonkaarten... want daar zijn de jongens uit ons klasje gek van!

Nadat we in de kring en op het bord geoefend hadden, trokken we naar buiten om patronen te maken met materialen die we vonden op de speelplaats. Sommige kids wilden ook graag patronen tekenen met krijt. Zalig... buiten leren en er waren wel heel erg mooie patronen bij :-)

































In ons klasje werd het tegen de middag zo warm dat we besloten om heerlijk in de schaduw te picknicken.
 




Deze week is het ' de week van de sport '. Daarom werkten we in de namiddag in hoekjes, waar we allerlei leuke opdrachten deden i.v.m. sport:

* de sportspullen uit de sporttas sorteren bij de juiste sporttak / spelletje: welk voorwerp hebben we uit de sporttas genomen?

* buiten verspringen en meten met de handen hoe ver we sprongen; dan het resultaat turven.

* onze lievelingssport stempelen en foto's erbij zoeken

* a.d.h.v. een stappenplan een sporttak tekenen

* in de gang twister spelen

* memory met sportkaartjes en sporten uitbeelden































Geen opmerkingen:

Een reactie posten