woensdag 7 september 2016

Leuke beroepenronde

Vanmorgen waren het Gloria en Morgana die de spits afbeten voor onze 1ste verrassingsronde. Zij stelden met veel plezier hun beroepenronde voor.

Gloria wilt later graag schoonheidsspecialiste of modeontwerpster worden. Ze toonde ons verschillende foto's waarbij we mensen zagen die een manicure of een massage kregen. Er was ook een foto waarbij er een mevrouw geschminkt werd. Al die dingen horen bij het werk van een schoonheidsspecialiste. Een modeontwerpster maakt en ontwerpt kleren; dat lijkt Gloria ook erg leuk om te doen!

In een grote doos had Gloria heel wat spulletjes van een schoonheidsspecialiste gestoken: een vijl, een pincet, oogschaduw, nagellak, ... te veel om op te noemen.

Morgana vertelde dat haar mama verpleegster is in een rusthuis en dat zij dat later ook wel wilt worden. In een rusthuis verblijven oudere mensen, die veel zorg nodig hebben: wassen, medicijnen geven, ... Op de foto's zagen we de mama van Morgana bij een oud vrouwtje, bij een collega, met een kar vol verzorginsspullen,.... Morgana had voor haar ronde een verpleegsterjasje aangetrokken en uit haar tasje haalden ze spuitje, een kaartje met de gegevens van de patiënt, een brilletje, een schaartje,...

Ze had ook iets bij om naar het hart te luisteren, maar hoe dat heet wist ze niet meer. Dat moeten we eens opzoeken ... want dat willen we wel graag weten.

Gloria en Morgana, jullie hebben dat heel goed verteld: dikke duim, meisjes!





















Volgende week zijn Emre en Lorena aan de beurt met een vakantieronde. Veel succes, Emre en Lorena!



de planning van het 1ste trimester

de verrassingsrondes van het 1ste trimester
 Na de verrassingsronde deden we verschillende activiteiten rond de nieuwe letter ' m'.

Enes had van thuis heel wat spulletjes meegenomen in de letterkoffer: een muts, magneetjes, een minion, een blad waarop veel tekeningen stonden zoals een vlag uit Mali, een muis,... Super!

We leerden ook de woorddoos en letterdoos kennen en we werkten de blaadjes met een kruisje in ons contractwerk goed af. Een kruisje betekent dat we er alleen aan mogen werken, nadat we de oefening met Kirsten besproken hebben.















Zoals beloofd mocht Morgana de wandplaat van ons 2de woordje ' maan ' tekenen. Lorena en Amber stempelden het voorblad van ons praatrondeboek. Goed gedaan, meisjes!



Gloria en Morgana kopieerden tijdens de speeltijd verschillende spulletjes uit hun beroepenronde, zodat ze een mooie verwerking in ons praatrondeboek konden maken.




Tijdens onze afsluitronde toonden Gloria en Morgana hun geslaagde verwerking van hun beroepenronde aan hun klasgenoten. En wij zagen ... dat het goed was :-)





Hoe dit heet, gaan we nog onderzoeken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten