vrijdag 16 september 2016

Strapdag en ons 1ste verjaardagsfeestje

Vandaag werd het 10 - jarig bestaan van STRAPDAG gevierd, waar natuurlijk ook onze school aan deelnam. We verzamelden aan de parking van de Bosdel om vandaar uit met politiebegeleiding naar Freinet on  the MOVE te wandelen. Wat leuk dat er zoveel ouders waren die mee ging strappen en ook de strapmuziek onderweg zorgde voor veel sfeer!

Toen we op school aankwamen, dansten en zongen we allemaal samen op de speelplaats ons favoriet straplied van de octopus.

Het werd, net als de voorbije jaren, weer een supergeslaagde STRAPDAG.

























Wat een superverrassing toen we terug in ons klasje kwamen! 

Een welgemeende dikke dank je wel voor de mooie versiering en de heerlijke snoepzakjes, kaartjes en tekeningen. En zo dikwijls dat de lieve kids vandaag spontaan voor mij hebben gezongen. Geweldig ...  zo werd mijn verjaardag echt een superdagje!!!

Jesper en Hannes waren journalisten van de week en zij vertelden in onze praatronde waarover hun krantenartikel ging.
Het krantenartikel van Jesper ging over ontbijten. Eén op 3 kinderen ontbijt nooit en dat is echt niet gezond. Als je goed ontbijt, heb je veel energie en kan je goed werken in de klas.
Ook in ons klasje waren er vandaag kinderen die door verschillende redenen ( geen tijd, geen honger, buikpijn,... ) niet ontbeten  hadden.
Jesper deed aan de hand van foto's een leuke quiz om te kijken als we goed wisten wat gezond en ongezond was om 's morgens te eten.

Hannes vertelde dat de temperatuur van de voorbije weken echt wel uitzonderlijk is, waardoor er een record is verbroken. Normaal gezien is het in september al veel frisser en moeten we soms al een jasje aandoen. Bij het krantenartikel van Hannes stond een rode thermometer, die 32.2 ° aangaf: echt heet voor België... en dat hebben we ook gevoeld in ons klasje!

Jesper en Hannes, jullie hebben dat echt goed gedaan; ik ben trots op jullie!

Volgende week zullen we naar aanleiding van het artikel van Jesper starten met een nieuw project over gezonde voeding. We kijken er alvast naar uit!




















Namiddag trakteerde Kirsten op fruitspiesjes. Mmmmm, dat was lekker smullen! Dank je wel Fien ( oma van Amber ) om het fruit te snijden en alles netjes op te ruimen.

Omdat we wel eens willen weten wanneer alle kindjes van ons klasje jarig zijn, maakten we een verjaardagskalender.
Elke jongen en meisje versierde met veel plezier zijn / haar taart en Kirsten maakte foto's die we volgende week gaan uitknippen zodat het precies lijkt alsof we uit de taart springen.

Wat zal dat een supermooie verjaardagskalender worden! En dan ... eens kijken wie het volgend feestvarkentje is in onze klas :-)













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten