dinsdag 13 september 2016

Een vakantieronde met véél schelpjes

Vandaag stelde Lorena haar vakantieronde voor, omdat we morgen een sportronde hebben waarin we over onze lievelingssporten zullen vertellen.

!!! Niet vergeten: je mag sportspulletjes, foto's van je favoriete sport,... meebrengen of je sportoutfit aandoen.

Lorena was tijdens de grote vakantie met haar zia naar Italië gegaan. Daar had ze een erg leuke tijd. Lorena stuurde haar mama een mooi kaartje met een dikke kus erop. Haar mama kon niet meegaan omdat ze de nonna van Lorena thuis goed verzorgde.

Aan de zee had Lorena heel wat schelpjes geraapt; we zagen er in verschillende kleuren en vormen.
In onze knutselhoek willen we wel eens iets drukken met gladde, geribbelde, ... schelpjes.

Lorena vertelde dat we de schelpjes tegen ons oortje moesten houden, zodat we de zee konden horen. Ze had ook een steen bij, die echt naar de zee rook.
Tijdens haar vakantie droeg ze een supermooie roze bikini met glittertjes.

Lorena, wat heb jij enthousiast verteld over jouw vakantie: super, lieve meid!













Na onze verrassingsronde haalde Morgana leuke spulletjes die allemaal begonnen met de letter ' r ' uit de letterkoffer: een rondel, een rokje, rode blokjes en een riempje. Wat goed, Morgana!





Terwijl de helft van de kindjes uit ons klasje de letter ' r ' leerde schrijven, gingen de andere kindjes met Ingrid een luistertoets maken. Vrijdag zullen we de groepjes wisselen, zodat iedereen de nieuwe schrijfletter in het zand, op het krijtbord, op het wisbord, ... heeft kunnen oefenen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten