woensdag 28 september 2016

Leuke vakantieherinneringen in onze ronde!

Onze morgen werd gestart met een leuke vakantieronde van Ellie en Giuseppe.

Ellie duidde op haar kaart aan dat ze tijdens de grote vakantie naar Frankrijk was geweest met haar ouders en grote zus. We zagen het huisje waar Ellie logeerden; er waren 2 badkamers en daar werd soms wel spelend over gediscussieerd wie zich waar ging wassen.

Ellie liet ons ook foto's van een prachtige zonsondergang, een lekker bordje eten en een mooi strand zien. Ze had een grote, grijze en zachte steen bij die ze in de zee had gevonden. Op haar tablet zagen we Ellie met haar zus en nicht al dansend in het zwembad: zo leuk!

Giuseppe vertelde dat hij naar Italië was gegaan; dit land heeft op een kaart de vorm van een laars. Hij had een zwarte steen met gaatjes bij, die hij bij een vulkaan had opgeraapt. Daar was hij met een grote boot naar toe gevaren.

Uit de bib leende Giuseppe boekjes om ons meer uitleg te geven over Italië en vulkanen. We zagen op foto's een vulkaan die aan het uitbarsten was, de natuur en de mooie stadjes in Italië, de metro die je kan nemen als je ergens naar toe wilt gaan,...

Ellie en Giuseppe, we vonden het een leuke en leerrijke vakantieronde: knap gedaan, allebei!



























Tijdens contractwerktijd maakten Ellie en Giuseppe met veel plezier een verwerking van hun vakantieronde in ons praatrondeboek.




In de afsluitronde gooiden Enes en Kaan met de dobbelsteen; zij hebben echt wel geluk, want ze gooiden geel van ... kiesronde. Benieuwd wat het gaat worden: vakantieronde, sportronde, natuurronde, beroepenronde of techniekronde.




Giuseppe en Ellie stelden ook nog hun verwerking voor aan hun klasgenootjes in de afsluitronde en zij zagen dat het goed was :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten