woensdag 9 september 2015

Onze 1ste verrassingsronde

Yannina mocht vanmorgen de spits afbijten, want zij was de 1ste die aan de beurt was voor een verrassingsronde. Vorige week gooide Yannina met de dobbelsteen en het werd een vakantieronde.

Yannina had een mooie poster met leuke vakantiekiekjes gemaakt. Ze was met de mobilhome op vakantie gegaan naar Benidorm en Andorra. In welk land Benidorm ligt wist Yannina niet ( dus dat gaan we zeker onderzoeken en aanduiden op onze wereldbol ), maar ze kon ons wel vertellen dat het ver rijden was ... dus het was al zeker niet in ons land :-)

Op de foto's zagen we ook een mooi zwembad, Yannina met een fris drankje en een prachtig kunstwerk dat gemaakt was van zand op het strand. Dat bracht ons tot een leuk idee: morgen zullen we met de kids van ons klasje in onze schoolzandbak ook proberen om een supermooi zandkunstwerk te maken. We kijken er al naar uit!

Yannina, je hebt dat heel goed gedaan: dikke duim!


Yana, onze verslaggever van deze week




Volgende week woensdag zijn Ynse en Emani aan de beurt en ook zij gooiden de rode kleur: veel plezier met het voorbereiden van jullie vakantieronde, meisjes!



Yannina bracht ook een muziek c.d.'tje mee: daar kunnen morgen fijn naar  luisteren tijdens onze middagpauze... wat goed dat je eraan gedacht hebt!



Vandaag werkten we voor de 1ste keer met de letterdozen en woorddozen, om onze 3 geleerde  woordjes goed in te oefenen. Als we klaar waren, mochten we juf of meester spelen ... want we controleerden zelf als het goed was door de tekeningen om te draaien.

We lazen ook heel wat letters op het grote bord: telkens als Kirsten op de dobbelsteen drukte, veranderde de volgorde van de letters. Echt leuk!









Net voor de speeltijd maakten we ook even tijd voor een klasfoto. Op woensdag 23 september zullen we in ' Het Belang van Limburg staan '.

Eerst mooi lachen: APPELSIEN :-)



En dan natuurlijk een GEKKE BEKKEN - foto :-)



Na de speeltijd hadden we nog een lesje metend rekenen. We maten onze lichaamsdelen door ze te vergelijken met klasgenootjes: onze handen, onze voeten,... Er werden op verschillende manieren gemeten: knap hoor!  Ook zochten we in ons klasje grote, smalle, kleine,... voorwerpen.

Het werd een fijne afsluiter van onze woensdagvoormiddag!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten