maandag 21 september 2015

Hiep hiep hoera Mika!

Mika stelde vanmorgen zijn levenslijn voor, want gisteren werd hij 6 jaar. Alvast een dikke proficiat, grote kerel!

Op de foto's zagen we Mika als baby, Mika in Turkije en ItaliĆ«, Mika aan een rode oldtimer, Mika op de Monster Truckshow,... Bij elke foto wist Mika wel iets te vertellen: dikke duim!  We zagen Mika zelfs op een tractor rijden en werken: dat doet hij echt graag... zijn papa helpen!

Uit de doos haalde Mika zijn geboortesuiker, zijn origineel geboortekaartje waar grote zus Jade een tekening op had gemaakt, een bord van Monster Jam dat hij gewonnen had en zijn doopboekje. We rekenden uit op welke leeftijd Mika gedoopt werd en hoe lang dat geleden is... jaja, in ons klasje zitten knappe rekenkoppen :-)












Na de speeltijd vergeleken we het gewicht van verschillende klasspulletjes. Eerst wogen we met onze armen, daarna gebruikten we een balans.

Door naar de stand van de armen van de balans te kijken, konden we vertellen wat het lichtste / zwaarste was. We legden ook spulletjes bij of deden spulletjes weg om de armen van de balans in evenwicht te krijgen. Het werd een leuke doe- les!


















Na de middagpauze werkten we onze verjaardagskalender af. We plakten onze verjaardagstaart op een bepaalde kleur naargelang het seizoen: geel = zomer / groen = lente / blauw = winter / bruin = herfst.

Daarna legden we in de praatronde alle verjaardagstaarten in de juiste volgorde. Zo konden we goed zien wie na Mika jarig zal zijn. We keken ook in welke seizoen de minste / meeste kinderen jarig zijn en in welke maand er geen verjaardagsfeestje zal zijn.





Als afsluiter van onze maandag trakteerde Mika op heerlijke cupcakes,die hij gisteren samen met zijn mama gebakken had. Mmmm, goed gedaan bakker Mika!

Kaat maakte een kaartje voor onze jarige en ze zorgde ervoor dat alle kinderen hun naam op het kaartje schreven. Fijn gedaan, meid!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten