dinsdag 1 september 2015

Onze 1ste schooldag

Wat was het spannend deze morgen: naar ons nieuw klasje gaan! En niet zomaar een klasje... naar het 1ste leerjaar op de bovenverdieping.
Eerst en vooral zorgden we ervoor dat al onze spulletjes een plaatsje kregen:

* boekentassen in het rek: wat goed dat alle boekentassen erin pasten... dikke duim, mama's en papa's!

* boterhamdozen en flesjes water in de grote bak / koek - en fruitdoosjes in de kleine bak: het zou erg gemakkelijk zijn als alle doosjes, zakjes en flesjes thuis voorzien worden van een naampje.

* turnzakken aan de kapstok

* dikke kaften in het klasrek, pennenzakken op de banken,...




Omdat we twee nieuwe kindjes mochten verwelkomen in ons klasje, speelden we in de praatronde verschillende leuke kennismakingsspelletjes: een namenspel, een duimenspel, een ballonspel,...

Het spel met de blinddoek vonden we wel het grappigst. We moesten een vraag van Kirsten over onszelf ( onze hobby's, onze lievelingskleur, ons lievelingseten,... ) beantwoorden met een vervormde stem en onze geblinddoekte klasgenoot mocht raden wie er aan het woord was.Geweldig hoe sommige kids dat deden :-)

Welkom op onze school, Sadik en Anna! We gaan ervoor zorgen dat jullie je snel thuis voelen hier...



















We gingen ook even op verkenning op de bovenverdieping: zo weten waar welke klasjes zijn ... als we iets nodig hebben of iets moeten vragen. We namen ook een kijkje in het gezellig leesklasje, waar wel héééél vééééél boeken staan... die we binnenkort lekker kunnen lezen.


Na de speeltijd leerden we onze 1ste letter: de ' i ' van het woord ' ik '.

We hakten en plakten het nieuwe woordje, we hingen de nieuwe lettertjes in ons klikklakboekje, we keken een filmpje over ' ik ' en we kleurden op een werkblad alle juiste woordjes ( de ' foppertjes ' bleven wit! ). Wat ging dat al supergoed!









Van hard werken krijg je honger... dus smulden we tijdens onze middagpauze goed van onze boterhammetjes!



Na de grote speeltijd en onze 1ste les levenbeschouwelijke vakken ( zedenleer, godsdienst, islam,... ) bij een andere juf / meester maakten we onze huiswerkkaft in orde. We kregen ons 1ste huiswerk en we staken er ook verschillende invulbriefjes voor onze mama's en / of papa's in.

Voordat we het wisten, was het al tijd om naar huis te gaan: wat is onze 1ste dag omgevlogen! 1 ding is zeker: we zullen vannacht goed slapen :-) Super gewerkt vandaag!


Graag stellen we ons klasje met 18 flinke meiden en kereltjes voor:

Anna

Kaat

Yannina

Jasmijn

Steven - Paul

Mika

Sadik

Ata

Yana

Ynse

Jade

Emani

Karell

Lander

Ilyana

Jens

Lucas

Thieme

1 opmerking:

  1. Waauw, knap allemaal! Ik ben zo fier op jullie! Jullie gaan een heel fijn schooljaar hebben bij Kirsten, Daar ben ik zeker van!

    BeantwoordenVerwijderen