vrijdag 4 september 2015

Leuke wandeling en picknick

Tijdens onze eerste actua - ronde van dit schooljaar keken we deze morgen naar een Karrewiet - aflevering. Het was een speciale aflevering die helemaal ging over de vluchtelingen.

Na de reportage maakten we samen een webschema op het bord met de belangrijkste woorden: wat zijn vluchtelingen? waarom vluchten ze? hoe komen ze naar hier? ...

Toen Kirsten vroeg hoe we de vluchtelingen konden helpen, kwamen er al heel wat goede ideeën naar voor: eten ( dat lang goed blijft ) verzamelen, speelgoed dat we niet meer gebruiken meebrengen, kleren die te klein zijn in een zak doen,... Sommige kinderen wilden zelfs vluchtelingen laten logeren bij hun thuis.... zo lief!

Zo gezegd zo gedaan... want de grote kinderen van Rabia gaan maandag een brief opstellen met de oproep om verschillende spulletjes in te verzamelen voor de vluchtelingen. Wordt zeker nog vervolgd!


Gisteren leerden we de leesletter ' m ' van het woordje ' maan ', vandaag stond het schrijven van deze letter op de planning. Niet zo gemakkelijk met die sprongetjes ... maar oefening baart kunst!













onze schuifjes met onze zelfgemaakte naamkaartjes
 
Naar jaarlijkse traditie maakten we, om onze 1ste schoolweek leuk af te sluiten, met alle kinderen van onze school een fijne wandeling. Aan de Melberg konden we fijn picknicken en even lekker ravotten... heerlijk!







































Wij zijn nog op zoek naar lieve (groot ) ouders om ons te begeleiden tijdens ons leesatelier:

                            dinsdag van 9 u tot 10 u en / of vrijdag van 9 u tot 10 u

Hopelijk kunnen we snel starten, want de kindjes doen dit enorm graag...


Nog enkele foto's van onze rekenles van donderdag: hoeveelheden tot 6 met concreet materiaal uit de klas... schaartjes, lijmstiften, blokjes,...





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten