vrijdag 25 september 2015

Experimenteren met verschillende materialen

Deze namiddag hadden we een superfijne crea - namiddag.

In elk groepje  leerden we ,onder begeleiding van een lieve mama, een ander materiaal en / of techniek kennen:

* blazen met ecoline
* tekenen met houtskool
*werken met wasco' s en zwarte verf
*schilderen met ( glitter en / of gewone ) waterverf en dan bestrooien met zout
 
Er werd gewerkt rond ' dieren ', omdat het volgende week zondag dierendag is. Maandagnamiddag zullen we op bezoek gaan naar het dierenasiel van Genk en als bedankje aan de gids zullen we een boekje samenstellen met onze dierenkunstwerken.

Als we alle materialen en / of technieken goed onder de knie hebben, kunnen we onze vrije teksten binnenkort creatief verwerken: hoe leuk en mooi gaat dat wel niet zijn!

Een dikke dank je wel, Jessy ( mama van Jade ) - Evita ( mama van Karell ) en Barbara ( mama van Anna ) voor de helpende handen in ons klasje.







































In de afsluitronde bespraken we nog even de verschillende materialen en / of technieken waarmee we geĆ«xperimenteerd hadden: wat vonden we leuk, moeilijk,...? 
We zochten telkens uit de vele kunstwerken 1 voorbeeld van een bepaald materiaal / bepaalde techniek om te tonen in de kring.

Volgende week vrijdag staat er opnieuw een crea - namiddag op de planning: we kijken er alvast naar uit!
















Nath kwam ook nog even langs in ons klasje.. zij hadden deze namiddag het insectenhotel terug in orde gemaakt. De kleutertjes vroegen heel lief als we tijdens de speeltijden veel zorg wilden dragen aan het hotel en niets gaan stuk maken... anders worden de insecten verdrietig!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten