woensdag 20 januari 2016

Vroeger en nu - ronde en stemmen voor ...

Vanmorgen waren Anna en Ata aan de beurt om hun vroeger en nu - ronde voor te stellen.

Anna had een doosje meegenomen waar iets in zat waarop muziek stond. Ze wist de naam niet meer, maar nadat ze het even aan de 3de graad was gaan vragen, vertelde ze ons dat het een cassette was. Vroeger bestonden er geen c.d.'s en d.v.d.' s; toen luisterden de mensen naar een cassette. De cassette die Anna bij had, was van haar oma en natuurlijk wilden we graag eens luisteren welke muziek erop stond. Maar jammer genoeg paste de cassette niet in onze muziekspeler... Daarom deden we een oproep via de fb- pagina van onze school om morgen een cassettespeler mee te brengen; Kaat uit ons klasje dacht dat ze thuis iets had waar de cassette in zou passen.

Ata bracht van thuis leuke foto's van telefoontoestellen mee ... van ( heel ) vroeger en nu.Vroeger waren de telefoons veel groter; het voordeel is dat de telefoons van nu veel compacter en ook draadloos zijn. Ata wist te vertellen dat je vroeger moest doorgeven met wie je wilde bellen en dat de man van de telefoonmaatschappij dan een draad in stak zodat je verbonden werd met die persoon.
Toen Ata een telefoontoestel liet zijn waarbij je de cijfers nog moest draaien i.p.v. drukken, herkende Thieme dat meteen ... want zijn overgrootouders hebben nog zo eentje in de kelder staan.

Het was onze 1ste vroeger en nu - ronde en we vonden het echt superinteressant: goed gedaan, Anna en Ata!

Door de verschillende telefoons te zien, kregen we het idee om volgende week zelf eens een telefoon te maken tijdens een technieknamiddag. We kijken er al naar uit om ze uit te proberen...
















Volgende week zijn Karell en Jasmijn aan de beurt tijdens onze verrassingsronde. Karell gooide de blauwe kleur op de dobbelsteen, dus mogen zij en Jasmijn opnieuw zorgen voor een leuke vroeger  en nu - ronde.

 



Terwijl de meeste kinderen in hun contractwerk werkbladen van wiskunde en Nederlands maakten, werkten Ata en Anna aan de verwerking van hun vroeger en nu - ronde in ons praatrondeboek.





In onze afsluitronde zorgden ' onze postbodes van de dag ' Ynse en Yana, met heel veel plezier, voor onze schoolpost.



Jens, Lucas, Emani en Jade deden ' hun postwerk ' ( leegmaken, sorteren, rondbrengen,... )  gisteren en eergisteren ook supergoed! Dikke duim allemaal!



De andere kinderen keken en luisterden tijdens onze afsluitronde naar de verwerkingen van Ata en Anna.

Ata had al zijn papieren telefoons uitgeknipt en ze in de juiste volgorde geplakt van vroeger naar nu.

Anna was haar cassette gaan kopiĆ«ren, zodat ze die in ons praatrondeboek kon plakken; ze schreef het juiste woord erbij zodat we het nooit meer zullen  vergeten :-)  Knap werk allebei!




Natuurlijk deelden ' de postbodes van de dag ' ook de post van ons klasje uit...altijd een superfijn moment net voordat we naar huis gaan!





Gisteren deden we tijdens onze klasraad een stemming voor '  prins en prinses Carnaval 2016 '.

Samen met alle andere kinderen van onze school gaan we, net zoals de voorbije jaren, meelopen met de kindercarnavalstoet in Genk Centrum.

Alle gekozen prinsen en prinsessen van de Genkse 1ste leerjaren zullen tijdens die stoet gehuldigd worden en op een speciale kar gaan staan.

Om alles eerlijk te laten verlopen, mochten alle jongens en meisjes van ons klasje hun stem kleuren op een anoniem kiesblad en in de witte stembus steken. Daarna werden alle stemmen geturfd en opgeteld.

Lucas zal onze '  prins Carnaval 2016 ' worden; proficiat, jongen!

De meisjes zullen nog even moeten wachten want de resultaten lagen kort bij elkaar en er moet gestemd worden door enkele afwezige kids... dus nog even spannend afwachten!



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten