vrijdag 15 januari 2016

Levend rekenen en teamwork ' carnaval '

Met onze  ' journalisten van de week ' Anna en Ynse werd het al meteen een fijn begin van onze vrijdag: goed gedaan, meisjes!

Anna vertelde dat het 1ste zeehondje van dit seizoen op het strand van Knokke was aangespoeld. Het zeehondje was volledig wit, wat wel heel erg speciaal is. De pup zag er gezond uit, maar zal voorlopig toch even worden opgevangen in ' Sealife Blankenberge ' . In ' Sealife ' worden de diertjes erg goed verzorgd en als ze helemaal hersteld zijn  mogen ze terug naar hun natuurlijke omgeving.

Ynse vertelde dat het de laatste week duidelijk kouder geworden is. De 1ste sneeuwvlokjes zijn  gevallen in Voeren; dat is niet zo ver rijden voor ons. De burgemeester van Voeren had een kort filmpje gemaakt van de 1ste sneeuwvlokjes, maar jammer genoeg werkte het internet vanmorgen niet in ons klasje. Wie dit weekend graag met sneeuw wilt spelen, kan best naar de Ardennen gaan want daar verwachten ze een prachtig sneeuwtapijt.

Terwijl Ynse aan het vertellen was over ' de Ardennen ' riep Kaat opeens dat het ook bij ons aan het sneeuwen was. Ook al was het smeltende sneeuw, we vonden het toch al heel mooi om naar te kijken. Nu maar hopen dat we samen snel een supergrote sneeuwman kunnen maken op het grasveld hé :-)














 ' Postbodes van de dag ' Ilyana en Anna maakten onze postbus leeg, sorteerden alle kaartjes en brieven in de sorteerdoosjes en brachten alles met veel enthousiasme naar de juiste bestemming: prima gedaan!

Ze hadden dan ook twee goede voorbeelden gehad... want gisteren deden Kaat en Jasmijn het ook super!

Ook in ons klasje kregen heel wat jongens en meisjes post.  Er zat ook een brief voor het 1ste leerjaar van Carmen bij, waarin ze vertelde dat ze trots op ons was en dat we top waren... zo leuk!









Na de speeltijd deden we tijdens onze rekenles verschillende leuke doe - oefeningen  i.v.m.
' gewicht '.

Gisteren hadden we ( samen met Ingrid ) ook fijn mogen werken met water; zonder het te weten leerden we veel bij over ' inhoud '.

Die lessen ' levend rekenen '  blijven ons altijd zo goed bij ... super om te doen!
























Namiddag konden we ( samen met het 2de leerjaar ) opnieuw kiezen uit verschillende activiteiten rond ' muzische vorming ', want zoals vorige week vrijdag stond het teamwork i.v.m. carnaval op onze planning.












In de afsluitronde stelden we al onze werkstukken aan elkaar voor en we kregen allemaal twee dikke duimen van Kirsten en Martine: wat een knappe resultaten!


Klasposters:

klasposter ' inhoud '

klasposter ' inhoud '

de klasposters hangen al op in ons klasje als geheugensteuntje...

klasposter ' de tafel van 5 '

 Grimeren m.b.v. een stappenplan:




Maskers en slingers knutselen m.b.v. een stappenplan:




Ontwerp tekenen van een carnavalskostuum / afwerken met een materiaal naar keuze:







Vrije teksten i.v.m. carnaval:




Vrij bewegen op ' Carnaval der dieren ':




Geen opmerkingen:

Een reactie posten