woensdag 27 januari 2016

Muziek... van vroeger tot nu!

Vanmorgen was het Jasmijn, die haar verrassingsronde mocht voorstellen in onze kring. Net zoals vorig week had ook zij vroeger en nu - ronde gegooid met de dobbelsteen.

Jasmijn had een plaat bij: daar luisterden de mensen vroeger naar als ze leuke muziek wilden beluisteren. De plaat zit in een beschermhoes, zodat er geen krassen op kunnen komen. Jasmijn liet ons de lijnen op de plaat zien; elke lijn is één liedje. Op deze plaat stonden 7 liedjes. Om de plaat af te spelen, heb je een platenspeler nodig... Hoe zo een platenspeler werkt, liet Jasmijn ons op haar filmpje zien. Het was echt een tof filmpje, want we konden goed zien hoe Jasmijn de naald van de platenspeler op de plaat legde... zodat de muziek kon beginnen.

Jasmijn, je hebt dat echt super gedaan: een kus van de juf en een bank vooruit!













Omdat Kaat vorige week een cassettespeler naar ons klasje meegenomen had, vroegen we ons af wat het oudste voorwerp om muziek te beluisteren is. We legden alle voorwerpen in de juiste volgorde: samen weten we veel meer... super!










Volgende week woensdag zijn Ynse en Jade aan de beurt. De dobbelsteen kwam neer op rood en het zal dus onze 1ste familieronde worden.




 Tijdens contractwerktijd werkte Jasmijn ijverig aan een verwerking van haar vroeger - en nu ronde.



Dank je wel om onze kiwi's te komen snijden, lieve mama's! Ze waren heerlijk!



Tijdens onze afsluitronde zorgden ' onze postbodes van de dag ' Ata en Sadik voor de laatste lediging van onze postbus. In hun postoutfit sorteerden ze alle brieven en brachten ze met een lach rond in alle klassen. Goed gedaan, Ata en Sadik!

Jasmijn stelde haar geslaagde poster, waarop ze alle muziekspelers van vroeger tot nu plakte, aan ons voor. Knap gedaan, meid!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten