woensdag 13 januari 2016

Onze 1ste gezonde voedingsronde


Zoals jullie al konden lezen, zijn we deze week begonnen met nieuwe verrassingsrondes. Vanmorgen waren het Yannina en Sadik die een 1ste gezonde voedingsronde voorstelden.

Yannina had een kom fruitsla bij. Haar mama was speciaal extra vroeg opgestaan om allerlei stukjes fruit te wassen en te snijden. In de fruitsla zaten heel wat soorten fruit zoals sinaasappelen, banaan, appel,... We konden zien dat er gewone sinaasappelen en rode wijnsinaasappelen in de kom lagen. Yannina vertelde dat de appels geschild waren, omdat ze niet zeker wist als alle kindjes de schil lusten.

Yannina, je hebt dat erg goed verteld: dikke duim, meid!

Sadik had een reclamefoldertje van sinaasappelen bij. We lazen samen wat de actie was: 2kg kopen en 1 kg gratis. Op de foto's konden we ook verse sinaasappelsap zien. We wisten nog goed hoe we sinaasappelen moeten persen, want dat deden we vorig jaar bij Kristie; toen leerden we een handpers en een elektrische pers gebruiken. Naar aanleiding van de foto's van Sadik bespraken we ook nog de fruitsoorten uit ons land en uit het buitenland.

Sadik, wat leuk dat er door jouw reclamefoldertje een leuk en leerrijk gesprek op gang kwam!








Na de verrassingsronde werkten sommige kinderen in hun contractwerk, anderen maakten hun puzzel af zodat ze de smiley van hun puzzeldiploma konden  kleuren. Ook werd er gerekend op de computer.

Yannina en Sadik maakten een verwerking van hun gezonde voedingsronde in ons praatrondeboek.








de verwerking van Yannina




de verwerking van Sadik

Tijdens de afsluitronde mochten de jongens en meisjes die het graag wilden ... proeven van de fruitsla van Yannina. En we vonden het heerlijk; dank je wel, Yannina!








Nog enkele foto's van gisteren toen we onze geverfde postbus pimpten met allerlei materialen uit de crea- klas: veren, c.d.'s, glitter, schelpen, bloemetjes,... Onze postbus ziet er echt super uit en nu maar allemaal kaartjes en brieven posten hé :-)








Voordat we onze mooi versierde postbus op een tafeltje plaatsten, oefenden we nog even de begrippen voorkant, zijkant, onderkant,... in.

de zijkant

de bovenkant

de zijkant


de voorkant

 Wij zijn er helemaal klaar voor: wat een enthousiaste postbodes van het 1ste leerjaar... super!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten