vrijdag 22 januari 2016

Verjaardag Lucas en kookatelier

We begonnen onze laatste schooldag van de week met een vrolijk deuntje. Kaat had een cassettespeler meegebracht van thuis, zodat we de cassette van Anna uit de vroeger en nu -ronde ( van woensdag ) konden beluisteren. Super dat je er aan gedacht hebt, Kaatje!

Kinderen die hun contractwerk nog moesten afwerken deden dat met een leuk achtergrondmuziekje; er werd gepuzzeld en er werden ook tekeningen gemaakt voor onze nieuwe lettermuren.








Om half 10 was het tijd voor het leesatelier, samen met de grote jongens en meisjes van de 3de graad; wat kunnen we extra veel leeskansen als we allemaal 1 grote leesvriend hebben!




 Na de speeltijd stelde Lucas zijn mooie levenslijn voor, want hij werd vorige week 7 jaar!

We zagen Lucas als baby, als fiere grote broer, op zijn verjaardagsfeestjes, als grote jongen met een knap strikje op Kerstmis,...

In zijn verjaardagsdoos haalde Lucas zijn 1ste schoentje van maat 20, 2 zachte knuffels, een tof washandje, een pomponnetje vaan zijn afstudeerhoedje uit de 3de kleuterklas en zijn 1ste lavasteen uit Italiƫ.

Dikke duim, Lucas; je hebt dat heel goed verteld!











Ook de postbodes van de dag hadden vandaag weer veel werk... maar dat deden ze met een grote lach op hun gezicht!




Tijdens de middagpauze trakteerde Lucas ons op lekkere pannenkoeken met banaan. En het was duidelijk te zien dat het ons smaakte :-)

Lucas bracht als klascadeau een leuke doos met verschillende opdrachten mee: die gaan we volgende week zeker eens uitproberen!

Een dikke dank je wel voor de traktatie en het leuke klascadeau, Lucas! 

En nog eens een dikke proficiat  met je 7de verjaardag, grote kerel!

















Namiddag stond ons 3de schoolatelier op de planning. Opnieuw konden we een atelier kiezen, waar we graag wilden werken: drukken, knutselen, muziek, techniek, tuin en koken.

Foto's van de verschillende leuke ateliers vinden jullie op de blogs van de andere juffen.

In het kookatelier van Kirsten werd er verse warme chocomelk gemaakt om ons bij het koude weer lekker op te warmen. En omdat carnaval voor de deur staat maakten we ook mooie clowntjes met cake, slagroom, smarties en hagelslag.

Er werd met veel plezier gewerkt ( melk gieten, chocolade snijden, goed roeren, cake snijden, versieren,... ) en gesmuld. Met een vol buikje hielpen alle kinderen ook nog goed bij het opruimen; echt een supergroepje!













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten