maandag 25 januari 2016

Onze 1ste correspondentiebrief posten...

Deze namiddag hebben we onze correspondentiebrieven afgewerkt, zodat we ze bij het mooie weer van vandaag konden gaan posten in de rode postbus van Termien.

Lucas en Ata drukten in de creaklas met de mangel een mooie versiering op onze grote envelop.

Elk kindje uit onze klas heeft zichzelf voorgesteld op een fiche, zodat de jongens en meisjes uit de Freinetschool van St. - Truiden ons beter leren kennen. De voorstellingsfiches plakten we in de kaders, die we twee weken geleden drukten met de mangel.

We schreven ook een klasbrief ,waarin we vroegen als het 1ste leerjaar van  Freinetschool  ' Het Wijdeland ' het leuk zou vinden om regelmatig met ons te corresponderen.




Emani

Jade

Kaat

Jens

Ynse

Yana

Yannina

Mika

Sadik

Anna

Ata

Jasmijn

Lucas

Karell

Lander

Thieme

Wat moeten we op de voorkant van onze envelop schrijven en waarom?


stagaire Arno


stagaire Laura

onze namen op de klasbrief schrijven

alles in de grote envelop steken...





de voorkant van onze envelop

de achterkant van onze envelop

onze klasbrief
Toen alles in de grote envelop zat, vertrokken we te voet richting postbus. Laura en Arno gingen ook mee; zij leren voor juf en meester en zullen de volgende maanden regelmatig in ons klasje helpen en ook leuke dingen met ons doen.

Tijdens de heerlijk zonnige wandeling leerden we ook heel wat dingen bij zoals veilig in het verkeer zijn, de betekenis van verkeersborden, de functie van een glasbak,...

Omdat we niet wisten hoeveel postzegels er op onze grote envelop moesten, gingen we langs bij krantenwinkel Rosa. Ynse en Jade vroegen het aan Rosa en zij vertelde ons dat 2 postzegels voldoende waren. Lander en Sadik betaalden en controleerden goed, toen ze geld terug kregen.

Karell zorgde ervoor dat onze 1ste correspondentiebrief snel op de juiste bestemming zal geraken. En nu maar hopen ... dat we snel een briefje terug krijgen hé!

We vonden het in ieder geval superleuk om te doen!
 

Yannina en Thieme wezen ons de weg naar de postbus...


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten