maandag 11 januari 2016

Fijne start van ons ' postproject '

Een nieuwe week met een nieuwe weekplanning, nieuwe klastaken, nieuwe activiteiten, nieuwe kansen, ... Vanaf deze week worden er ook nieuwe rondes tijdens de verrassingsrondes ingevoerd. Meer informatie over elke ronde kunnen jullie op de brief in de huiswerkkaft lezen.

Woensdag zullen Sadik en Yannina de spits afbijten met een ' gezonde voedingsronde '.




Deze namiddag zijn we gestart met ons nieuw  ' Postproject '. Mika en Karell waren ' de postbodes van de dag ', maar moesten wel nog geen kaartjes en brieven sorteren. Zij gingen in elke klas briefjes rondbrengen en vertellen dat alle kinderen, juffen, ( groot ) ouders, ... hun kaartjes en brieven vanaf woensdag mogen posten in onze zelfgemaakte brievenbus in de speelzaal.

Jade stelde een leuk informatieboek voor, dat ze speciaal voor ons project had meegenomen. Het boek was van haar peter en er stonden wel héél erg veel soorten postzegels in. Super, dat konden we goed gebruiken als inspiratiebron in één van onze hoekjes.

In elk hoekje konden de kids een andere activiteit doen i.v.m. ' de post ' en de volgende weken zullen ze kunnen doorschuiven om zo overal eens geweest te zijn:

* een brievenbus maken

* sorteerdoosjes verven en etiketteren

* de post sorteren en rondbrengen 

* postzegels afweken en een verzamelboekje maken

*een postkwartetspel spelen

*kaartjes schrijven naar vriendjes, juffen,...

* postzegels ontwerpen

*...

We vonden het alvast een erg leuke start van ons project: we kijken zeker uit naar de volgende activiteiten!



















In de afsluitronde bespraken we elk hoekje en lieten Jade en Ilyana hun afgeweekte postzegels zien; goed gelukt hé meisjes!

 Kaat, Anna en Ynse toonden trots hun zelf ontworpen postzegels. De geschreven kaartjes werden natuurlijk niet voorgelezen, anders is het geen verrassing meer hé... Dat gebeurt pas als ze gebracht worden door ' onze postbodes van de dag '.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten