vrijdag 30 januari 2015

Tandje verloren!

Op de nieuwe planning van onze actua - ronde zullen alle kindjes van het 1ste leerjaar om de beurt een krantenartikel mogen meebrengen. Ze weten nu goed hoe het werkt door te kijken en te luisteren naar de jongens en meisjes van het 2de leerjaar.

Yarne en Joke waren de journalisten van deze week.

Yarne had een krantenartikel gekozen over een stokoude ster, die ze ontdekt hebben. Het is er niet leefbaar, want als de zon schijnt zou het er te heet worden en de maan zou ervoor zorgen dat het te koel wordt.

Joke vertelde dat er mevrouw een baby'tje had gekregen in de lift. Gelukkig is alles in orde met het baby'tje. Een heel gesprek kwam op gang... iedereen wou graag iets vertellen over zijn / haar geboorte: leuk!

In ons klasje zijn er verschillende jongens en meisjes die thuis zijn geboren. Sommige ouders kozen er zelf voor om niet naar het ziekenhuis te gegaan, anderen werden verrast omdat hun zoon of dochter te vroeg kwam piepen. Lylas wist te vertellen dat een vroedvrouw je goed kan helpen, als je thuis een baby'tje krijgt. Larissa wees ons een A4 - blad aan, want zo klein was ze maar toen zij veel te vroeg op de wereld kwam. Emre wist dat er in het ziekenhuis speciale verwarmde bedjes zijn, maar hoe die heten wil hij wel eens opzoeken.

Yarne en Joke, jullie verdienen een dikke duim: goed verteld, hoor!






In onze praatrondes hoorden we het de laatste weken wel heel erg veel: " ik ben een tandje verloren " of " ik heb mijn tandje zelf uitgetrokken". Het leeft echt bij de kindjes van het 1ste leerjaar: op ieder verloren tandje zijn ze supertrots!

Vandaar dat we namiddag heel wat leuke activiteiten deden rond ' tanden '.

* We verfden een mooi tandendoosje en een grappige foto om er op te plakken: hierin kunnen al onze melktandjes verzamelen.

* We speelden het grappig spel ' krokodil heeft kiespijn '.

* We maakten een tandenkalender ( naampjes plakken, stempelen, tandenkaartjes uitknippen ):
als een jongen / meisje uit onze klas een tandje verliest, kan hij / zij een papieren tandje plakken in onze praatronde.

* We zochten en plakten foto's op een grote kies: wat is goed en minder goed voor onze tandjes?

Volgende week staan nog andere fijne activiteiten gepland rond ' tanden '. Hopelijk zijn dan alle kids terug aanwezig: veel beterschap, Laura - Manuel en Noƫmie!


































onze tandenkalender
onze ' tandjes om op te plakken '

de ' makers ' van de ' goed voor onze tanden ' - poster


de makers van onze ' slecht voor onze tanden ' - poster


Om 15 uur konden we, tijdens het forum, genieten van een mooie muziekshow van de 3de graad.
En natuurlijk werd er ook gezongen voor de jarigen van de maand.
Altijd een geslaagde afsluiter van de maand!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten