maandag 19 januari 2015

Geheimschrift!

Na de middagpauze vlogen onze postbodes van de dag Yves, Larissa, Sophie en Zyna er meteen in.

De andere kinderen deden een techniekactiviteit i.v.m. de post. Kinderen die nog graag een postzegel en / of een kaartje wilden maken, konden in de namiddag hier ook aan werken.

Vroeger werden er soms geheime brieven gemaakt. Romeo had al eens gehoord dat dit tijdens de oorlog gebruikt werd: ' de goede ' schreef een brief die ' de slechte ' zeker niet mocht lezen. Wel, dat wilden we ook wel eens proberen: zo'n geheime brief maken!

Met een dun penseeltje maakten we eerst een tekening en / of schreven een woord met citroensap. Als ons blad droog was, gingen we erover strijken. We probeerden hetzelfde ook uit met melk. De sap en melk verbranden een beetje door de warmte van het strijkijzer, waardoor de boodschap ( = tekening, woord of zin ) zichtbaar wordt. Leuk!

Alle resultaten zullen later deze week op de blog staan, zodat sommige jongens en meisjes nog de kans krijgen om hun ' geheimschrift ' af te werken.























Tijdens de afsluitronde deelden de postbodes de post voor de kids van ons klasje uit: joepie, altijd een fijn moment!

Nadat we alle leuke brieven en kaartjes voorgelezen en bewonderd hadden, luisterden we graag nog even naar het verhaal ' Sarie vindt een brief '.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten