maandag 12 januari 2015

Leuke postbodes van de dag!


Tijdens onze middagpauze werd de zelfgemaakte soep van het kookatelier opgewarmd en de broodkorstjes gebakken. Alle kids die vrijdag meegeholpen hadden, kwamen in ons klasje een tasje lekkere soep eten. Maar omdat we 2 grote kookpotten gemaakt hadden, konden ook de andere kindjes meegenieten van onze wintergroentesoep.














Namiddag gingen ' de postbodes van de dag ' Amélie, Emre, Jeff en Yara onze brievenbus in de speelzaal leegmaken. Maar eerst konden ze uit de zak van Kirsten ' een postoutfit ' passen en kiezen.

Waaauuuuuw, er zaten zoveel brieven en kaartjes in, waardoor onze zelfgemaakte brievenbus niet meer stevig genoeg was... dus hebben wij hem even wat verbouwd :-).

Alle post werd op een tafel goed gesorteerd per klas, afgestempeld en dan het leukste... uitgedeeld in de andere klassen.

Elke dag zullen andere kinderen van de 1ste graad ' postbodes van de dag ' zijn, dus .... blijven posten hé meisjes en jongens, ouders en grootouders, juffen en meesters,...!

De andere kinderen gingen werken in de posthoekjes waar ze vorige week nog niet geweest waren: de sorteerdoosjes afwerken, kaartjes schrijven, een postkwartetspel spelen en een postzegel ontwerpen.

In onze afsluitronde deelde postbode Jeff de post voor ons klasje uit: sommige kinderen lazen zelf hun kaartje of briefje voor, anderen lieten zich helpen. Echt leuk om post te krijgen!










                                                        


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten