vrijdag 9 januari 2015

Ons 2de schoolatelier

Met het leesatelier beginnen is altijd een fijne start van de dag. Wij zijn trouwens op zoek naar nieuwe lees( groot )ouders die graag met ons willen oefenen op dinsdag en / of vrijdag. Martine zal volgende week beginnen met het afnemen van leestoetsen en dan zullen Ingrid en Kirsten nieuwe groepjes indelen op basis van de leesresultaten.

Nadat we goed gelezen hadden, keken we eerst Karrewiet. We zagen dat de mensen in Parijs heel stil werden van die vreselijke gebeurtenissen, dat in Canada de scholen dicht waren omwille van de zeer koude temperaturen ( tot -20 graden Celsius, brrrrrr! ), dat een schattige puppy al heel wat kunstjes kon en daar telkens voor beloond werd, dat een juf in Zweden stokjes met namen gebruikte om kinderen te laten antwoorden en nog véééél meer.... Die stokjes met namen vonden we wel een leuk idee: zo komen alle kinderen aan bod om te antwoorden en vergeten we niemand als we een rekenwedstrijdje spelen. Jeff gaat bij zijn thuis kijken als hij zo'n stokjes heeft.

Lylas leerde ons tijdens zijn uitgestelde natuurronde heel wat bij over verschillende soorten paddestoelen. Hij vertelde dat sommige paddestoelen zeer gitig zijn, dat paddestoelen sporen hebben waardoor ze zich uitbreiden en dat er paddestoelen bestaan die ploffen. Lylas had een mooie poster en verschillende tekeningen van paddestoelen bij.  Goed gedaan, Lylas: je hebt dat zeer boeiend verteld!






Joepie: namiddag was het tijd voor ons tweede schoolatelier... dat doen we echt graag! We konden kiezen uit 7 verschillende ateliers.

Op de blogs van de andere juffen kan je van elk leuk atelier foto's bekijken:

*Ann: techniekatelier
*Nath ( samen met enkele ouders ): muziek / drama - atelier
*Kristie en Anouk: drukatelier
*Ingrid ( samen met een ouder ): knutselatelier
*Rabia: dansatelier
*Martine: tuinatelier


Bij Kirsten en Marjan maken we altijd iets lekkers tijdens een kookatelier. Vandaag stond, omwille van het koude winterweer, een gezonde en lekkere groentesoep op het menu.

Nadat we onze handjes goed gewassen hadden gingen we meteen aan de slag. Want we moesten heel wat groentjes snijden... De grote kids herleidden eerst het recept, want hier stonden hoeveelheden op voor maar 4 personen. Ook de kleine kindjes hielpen goed mee: ingrediënten zoeken op tafel, uien schillen, malse tomaten in stukken snijden,...

Terwijl de soep aan het koken was, sneden we uit wit brood korstjes en maakten we mooie tekeningen van de verschillende groenten die we gebruikt hadden: courgettes, prei, uien, wortels,...

Jammer genoeg duurde het zééééér lang vooraleer de grote kookpotten met soep aan het koken waren, maar niet getreurd... alle kindjes van het kookatelier mogen maandag een tasje soep met broodkorstjes komen eten bij Kirsten en Marjan. We kijken er al naar uit: mmmmmmm!








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten