dinsdag 13 januari 2015

Op uitstap naar het containerpark!

Vanmorgen stelden Roos en Noor hun levenslijn voor in onze ronde: tijdens de kerstvakantie werden onze lieve klasgenootjes 6 jaar. Roos beet de spits af en ze wist bij elke foto wel iets te vertellen: een pasgeboren Roosje, Roosje met haar 1ste rokje aan, op vakantie in Frankrijk,... Noor had ook een mooie levenslijn met foto's bij: een schattig Noortje toen ze klein was, Noor op de schoot bij haar grootmoeders, Noor met een zonnebrilletje,... En wat hadden de meisjes veel spulletjes in de verjaardagsdoos zitten. Om de beurt mochten ze er iets uitnemen en er over vertellen: een piepkleine kousenbroek, een stokje met een stukje van het naveltje, een knutselwerk voor moederdag wat ze gemaakt hadden in de kleuterklas,... En we zijn ook nog te weten gekomen dat Roos en Noor bij hun geboorte op de voorpagina van de krant stonden: " Kersttweeling geboren "... leuk hé!

Meisjes, jullie mogen echt fier zijn op jezelf want jullie hebben dat beiden supergoed gedaan! Nog een dikke proficiat met jullie 6de verjaardag en heel erg bedankt voor het klaskado: een kadobon waar we ' speciaal zand ' mee zullen kopen.


















Onze postbodes van de dag waren Rebeka, Laura, Romeo en Lylas en ze vonden het superleuk om te doen. Ongelooflijk hoeveel post er elke dag in onze brievenbus zit: echt fijn dat iedereen zo enthousiast is om te schrijven!












Namiddag trotseerden we het koude weer en gingen we, als afsluiter van ons vorig project ' Afval ' een kijkje nemen in het containerpark. Onze lieve gids Vera was onder de indruk, want we wisten best wel veel over ' afval '. Maar toch leerden we ook nog heel wat nieuwe dingen bij.

Wisten jullie dat...

* je glazen potjes ( van choco, confituur,... ) altijd goed moet uitwassen, anders komen er in de zomer veel bijtjes op bezoek?

*alle spullen die we kunnen sorteren ( pmd, glas, papier, ijzer,... ) opgehaald worden door vrachtwagens en er nieuwe dingen mee gemaakt worden? Dat heet recycleren!

*restafval gewogen wordt in het containerpark en je ervoor moet betalen?

* het containerpark aan de Bosdel het grootste van Genk is?

...

Kortom, het was een koude... maar supergeslaagde uitstap!

Dank je wel, Mirja ( mama van Alexander ) en Sophie ( mama van Janneke ) om ons te brengen en halen naar het containerpark ... zo konden we een beetje opwarmen :-) !

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten