vrijdag 18 maart 2016

Vogelnestjes maken

Deze voormiddag werkten we nog goed door in ons contractwerk, lazen we met veel plezier met ons leesmaatje van de 3de graad en gingen we naar de les levensbeschouwelijke vakken ( godsdienst, zedenleer of islam ).






Namiddag stond ons 3de schoolatelier op de planning. Net zoals de voorbije keren konden alle jongens en meisjes van de laatste kleuterklas en het lager onderwijs kiezen voor een atelier, waar ze dit schooljaar nog niet in gewerkt hadden: knutsel - kook - tuin - druk - muziek - techniek en kookatelier.

In het 1ste leerjaar gaat altijd het kookatelier met Kirsten door. Stella, Jade en Kaat uit ons klasje kozen voor het kookatelier. Foto's van de andere ateliers vinden jullie op de blog van Anouk, Kristie, Martine, Marjan en Rabia.

Omdat het bijna Pasen is, maakten we bij het kookatelier vogelnestjes van chocolade. We keken welke ingrediënten in de winkelzak zaten, lazen het recept goed en gingen dan met veel enthousiasme aan de slag.

Terwijl de chocolade smolt, kleurden we onze verpakking voor ons vogelnestje in. Om de beurt gingen de kids eens goed roeren in de pan. Als we de tekening hadden afgewerkt, konden we die uitknippen en plooien tot een tof paasdoosje.

Wat was het mooi om te zien hoe iedereen elkaar hielp: zoooo... lief!

In de afsluitronde bespraken we nog even hoe en waarmee we de vogelnestjes gemaakt hadden. We vertelden ook wat we ( minder ) leuk en gemakkelijk / moeilijk vonden bij dit kookatelier.

Omdat alle kids echt wel supergoed hun best hadden gedaan, kregen we nog een lekker paassnoepje en deden we heel voorzichtig ons dessertje in onze doosjes.

En niet vergeten hé: nog 2 uur laten harden in de koelkast.... smakelijk :-) !


























































Deze week werkten we ook nog goed en erg graag in groepjes aan onze klasmaquettes: onze mini - klasjes beginnen nu echt wel vorm te krijgen :-)












En nog een dikke duim voor Jade en Thieme, die een leeskroon / leeskaart verdienden bij ons boekenwurmproject: super!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten