vrijdag 4 maart 2016

In pyjama voor Bednet!

Om  langdurig zieke kindjes een hart onder de riem te steken, kwamen we vandaag allemaal in onze mooiste en warmste pyjama naar school. Bednet zorgt ervoor dat deze kinderen niet te veel moeten missen op school en biedt hen ' onderwijs op afstand ' via de computer aan.

Dus ook onze ' gezonde voedingsronde ' in pyjama: lekker gemakkelijk en het past natuurlijk goed bij onze pantoffels :-)

Jens had 2 soorten appelsienen bij: gewone appelsienen en wijnappelsienen. Hij vertelde wat het verschil was tussen de appelsienen en we mochten het eens proeven. Jens had ook gezorgd voor een handpers en er werd heel wat sap uitgeperst en verdeeld. De meeste kinderen vonden het rode sap van de wijnappelsienen het lekkerste!

Lucas leerde ons havermout kennen. Dat zijn graantjes, waar je erg fit van wordt en waardoor je goed op toilet kan gaan. Lucas eet dat soms, voordat hij gaat sporten en hij mengt het dan in zijn platte kaas of pudding. Ook wij mochten een hapje proeven nadat hij alles goed gemengd had en we hielden toch wel van de smaak van de gezonde havermout...

Jens en Lucas, super hé dat jullie het zo goed konden uitleggen en we lekker mochten proeven!
































Na de speeltijd dansten we met de kleutertjes en het 2de leerjaar in de speelzaal op het toffe liedje
' Tring tring, daar gaat de wekker ' en maakten we nog leuke groepsfoto's.

De 2de en 3de graad zijn nog steeds op zeekamp en ontbeten allemaal samen in pyjama om solidair te zijn...












Ook in ons klasje maakten we nog enkele leuke ' pyjamakiekjes '...























En dan niet te vergeten...  de verrassingsronde van Emani, die jullie nog te goed hadden van vorige week.

Emani zorgde voor een leuke familieronde met mooie foto's van een pasgeboren Emani met haar mama, Emani als kleuter tussen haar mama en papa, haar peter, ...
In haar zakje zat ook een foto van haar bommi en ' noenoe' ... natuurlijk moest deze foto ook zeker bij haar verwerking in het praatrondeboek worden geplakt... met een groot hart erbij :-)

Goed gedaan, lieve meid: héél fijn dat we jouw familie beter leerde kennen!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten