woensdag 23 maart 2016

Proeven tijdens onze gezonde voedingsronde!

Wat werden we vanmorgen al meteen verwend door 2 lieve meisjes uit ons klasje tijdens hun gezonde voedingsronde.

Yana had voor ons een smoothie gemaakt van aardbeien, frambozen en sinaasappelen. Dat maakt en drinkt ze thuis regelmatig. Op voorhand was en schil je het fruit dat je graag hebt en dan zorgt de blender ervoor dat alles mooi gemixt wordt. Yana had ook een boek over smoothies meegebracht, waarin heel wat recepten stonden. En als afsluiter was het natuurlijk tijd om te proeven... en we vonden het echt héérlijk!

Emani had thuis worteltjes geschild en in kleine stukjes gesneden, zodat het snoepworteltjes werden. Worteltjes zijn erg gezond en worden in verschillende recepten gebruikten zoals wortelpuree, wortelsoep, worteltjes met erwtjes, worteltaart,... Er zijn ook heel wat dieren die erg veel van worteltjes houden zoals konijnen, paarden,... Mmmm, wat waren die worteltjes krokant... alweer een leuke smultip om in onze boterhamdoos te steken.

Heel toevallig, maar Jade had vandaag ook wortelzaadjes bij ... zodat we na de paasvakantie aan de slag kunnen gaan in ons klastuintje: dank je wel, Jade! We kijken er al naar uit!

Yana en Emani, we vonden het een hele leuke gezonde voedingsronde... héél fijn dat jullie het thuis zo goed voorbereid hadden!



















Vandaag kwam Ylenia eens een dagje meewerken in ons klasje om al een beetje te wennen... na de paasvakantie zullen we haar elke dag mogen verwelkomen :-) Super dat we weer een vriendinnetje bij krijgen in ons klasje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten