woensdag 16 maart 2016

Onze 1ste hobbyronde

De 1ste hobbyronde van dit schooljaar werd vanmorgen voorgesteld door Ilyana en Lander.

Ilyana houdt van turnen en ze doet dat 7 uur per week. Kaat van ons klasje traint in dezelfde club als Ilyana. Binnenkort zal ze beginnen met wedstrijden. Ilyana had de turnpakjes bij, die ze draagt tijdens de turnles, want gewone kleren zijn te stijf.

Op haar powerpoint konden we verschillende soorten oefeningen zien, waar ze hard aan werken om supergoed te kunnen: de balk, de brug, op de vloer,... Op haar wedstrijden zal ILyana een speciaal turnpakje aandoen met blauw en wit.
Om haar hobbyronde af te sluiten liet Ilyana ons nog een mooie spagaat en andere kunstjes zien!





Lander gaat graag naar de kunstacademie in Zonhoven. Hij is daarmee begonnen toen hij zes jaar was. Omdat de tentoonstelling in mei zal doorgaan, heeft Lander nog niet veel kunstwerken van zichzelf bij zijn thuis. Maar om te laten zien wat ze allemaal maken in een kunstacademie nam hij een aantal prachtige stukken mee van zijn oudere broer Yarne. Sommige dingen waren gemaakt van papier mache ( = krantenpapier en lijm ), andere materialen moeten eerst afgebakken worden in de oven. Samen met zijn mama maakte Lander thuis ook een hele mooie dino van papier mache.

Ilyana en Lander, dikke duim: wat konden jullie vlot over jullie hobby's vertellen... we zagen heel duidelijk dat jullie het supergraag doen!

























Yana en Emani zijn volgende week woensdag aan de beurt voor een ' gezonde voedingsronde '. Heel goed, want volgende week gaan we ( samen met het 2de leerjaar ) ook een gezond paasontbijt organiseren.




In de afsluitronde konden we opnieuw aan  verschillende jongens en meisjes een leeskroon overhandigen. Kirsten is supertrots op ons, want we zijn echt goed aan het lezen thuis: doe zoooooo.... verder allemaal!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten