vrijdag 11 maart 2016

Hoe zwaar is 1 kilogram?

Vanmorgen stonden journalisten Jade en Jens te popelen om hun krantenartikel voor te stellen.

Jade had een krantenartikel over een wel heel speciale pinguïn meegebracht. Deze pinguïn zwemt elk jaar 8000 km om bij zijn grote vriend te zijn. Die grote vriend is een man, die hem enkele jaren geleden erg goed verzorgde toen de pinguïn helemaal onder de olie zat. Dat de 2 een prachtige band hebben, konden we zien op het korte filmpje: daar knuffelden ze zo schattig met elkaar.

Ook Jens had een krantenartikel over dieren bij. Over enkele dagen wordt er een paddenoversteek georganiseerd, om te vermijden dat alle padden platgereden worden in het verkeer. Ook andere amfibieën zoals de bruine kikker en de salamander kunnen hierdoor veilig de weg oversteken. Jens had ook foto's meegenomen van deze amfibieën zodat we goed het verschil konden zien tussen een pad en een kikker.

Jade en Jens, wat een leuke dierenkrantenartikels: goed gedaan, kids!













Na ons leesatelier werkten we nog even in ons contractwerk. Sommige kinderen, die al klaar waren, brachten een ' sneller klaar - opdracht ' tot een goed einde.

Deze week leerden we mmkm - woorden: dat zijn woorden met 2 kopjes vooraan zoals brug, steen, klim, ... 

Emani en Karell dachten samen goed na en konden heel wat woorden op het krijtbord opschrijven: knap, hoor!

Jade, Thieme, Anna en Lucas maakten mooie tekeningen ( met de ' kopjes ' st- , bl - en kr- ) in onze nieuwe lettermuren.





 Na de speeltijd deden we onze les van metend rekenen in de kring: daar kunnen we allemaal goed zien en meewerken.

We leerden het gewicht van 1 kilogram kennen en sorteerden spulletjes uit de klas en die we van thuis meebrachten bij de juiste kaartjes: minder, evenveel of meer dan 1 kilogram.

Iedereen deed enthousiast mee en het werd een geslaagde doe - les!
























Omdat Anneleen in de 2de graad ging vervangen  ( want  Marjan was jammer genoeg ziek ), kwamen de kinderen van het 2de leerjaar in onze klas werken.

De jongens en meisjes van het 1ste werkten hun maandbladen af, zodat we ze konden ophangen. Op elke maand werden foto's geplakt van activiteiten die we in en uit de klas deden: zo kunnen de maanden van het jaar goed onthouden: super!

De jongens en meisjes van het 2de leerjaar maakten posters met schoolafspraken. Dat hadden ze met Rabia besproken in de kinderraad. Ze schreven / stempelden de afspraak in het groot en maakten er een duidelijke tekening bij, zodat ook de kleutertjes de afspraken begrijpen: knap werk, hoor!

Omdat het mooi weer was, stelden we de maandbladen en afspraken buiten op het gras aan elkaar voor... altijd fijn hé in de gezonde buitenlucht!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten