woensdag 1 april 2015

Hoe smaakt bitter?

 Omdat we deze week aan het werken zijn rond ' voeding ' vonden we het een goed idee om als verrassingsronde ' een gezonde voedingsronde ' te kiezen.

Kyana bracht van thuis pompelmoezen mee: dat is een fruitsoort die je veel terugvindt  in warme landen zoals Spanje en Griekenland. Een pompelmoes lijkt wel wat op een sinaasappel, maar de smaak is helemaal anders. Om eens te proeven, schilden Kyana, Amélie en Zyna de pompelmoezenen verdeelden ze alles in stukjes ( dat was niet zo gemakkelijk! )... nadat we eerst gevoeld en geroken hadden aan de buitenkant. Wat fijn dat we nu ook eens bitter konden proeven: er waren enkele kinderen die het erg lekker vonden, maar smaken verschillen hé!  Goed gedaan, Kyana!









Door een misverstandje dacht Andreas dat het vandaag kiesronde was: dat kan gebeuren hé...
Andreas stelde trots zijn familie voor in een mooi foto- album.We zagen een schattige pasgeboren Andreas, een kleine Leander van 1.5 jaar oud, Bomma'ke, tantes en nonkels,... Op de schoot van zijn mama lagen we 2 babyt'jes: dat waren Andreas en een neefje, die enkele maanden ouder is... 
En we vonden het doopsuiker wel erg cool!
Andreas, we hebben van jouw familieronde genoten: leuk verteld!








Morgenvroeg zullen we kunnen smullen van een gezond  paasontbijt. Tijdens de klastaken dekten we, met veel plezier, de tafels al mooi.






De haren van onze grasmannetjes beginnen ook al goed te groeien, maar ze worden dan ook erg goed verzorgd door onze tuinmannen en tuinvrouwen van de week. Vrijdag krijgen we ze mee naar huis!



In de afsluitronde mochten we ook nog enkele miss boekenwurmlinten en boekenwurmdiploma's uitdelen: blijf zo goed jullie best doen, jullie zijn echt goed vooruit gegaan met lezen!




Morgennamiddag zullen de oudste kleuters van Kristie een paaszoektocht spelen, dat wij gisteren zelf gemaakt hebben. Op elk mooi ingekleurd eitje staat een letter. Als ze alle letters gevonden hebben op het schoolterrein, zullen ze daarmee een zin kunnen maken. Om hen een beetje te helpen ( en voor ons nog eens een goede inoefening :-)  ), hebben we op de eitjes een cijfer of een getalbeeld geschreven / getekend. Wat zijn we benieuwd als de kleuters onze boodschap zullen kunnen maken!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten