donderdag 23 april 2015

Op uitstap naar de bib en de beiaard: hiep hiep hoera voor Rebeka en Noëmie!

We begonnen onze donderdagmorgen met een bezoek aan de bibliotheek van Genk. Daar luisterden we naar het tof verhaal ' Hier waakt oma! ' en deden we verschillende zoekopdrachten bij de mooie tentoonstelling van het verhaal. Als afsluiter konden we zien waar we in de bib boekjes voor ons kunnen zoeken en hoe we een boekje kunnen kiezen, als we nog eens terug komen met onze mama en / of papa.
























Joke toonde ons wat ze gisterennamiddag in de bib geknutseld had.


Na het bibbezoek wandelden we over de drukke markt naar de Kerk van Genk Centrum, want de mama van Joke had ons uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Ann is beiaardier en nadat we héééééééééééél véééééééééééééél trappen beklommen hadden, konden we de grote klokken zien en horen... want Ann speelde speciaal voor ons ' Pipi Langkous ' en ' Belle en het beest '. Als kers op de taart mochten we allemaal eens spelen op de oefenbeiaard: dat vonden we natuurlijk geweldig!

Dank je wel voor deze superleuke ervaring, Ann!

En niet te vergeten: dank je wel aan de ouders die ons gebracht en gehaald hebben!















 
Herken jullie wie het zijn???

















Toen we terug op school kwamen, was het al bijna middagpauze... En het waren vandaag geen boterhammetjes, want Rebeka en Noëmie trakteerden op lekkere pannenkoeken en smoothies:mmmmmmmm, dat smaakte: dank je wel!

Zij werden tijdens de paasvakantie allebei 7 jaar: een dikke proficiat, lieve meisjes!








Na de grote speeltijd stelden Noëmie en Rebeka hun levenslijn voor.

Op de levenslijn van Noëmie konden we heel goed zien hoe ze elk jaar groter werd en veranderde. Noëmie had ook heel wat spulletjes in haar verjaardagsdoos gestoken: een krant van haar geboortedatum, een schattig jasje, haar 1ste pasfoto die ze moest laten trekken voordat ze op vakantie kon, verjaardagskaartjes,...







Ook op  de levenslijn van Rebeka konden we genieten van zoveel superleuke foto's: Rebeka voor de 1ste keer op een paard, Rebeka toen ze aankwam in België, Rebeka met haar grote broer, Rebeka met een erg speciale vlecht, Rebeka op haar lentefeest,...

Uit haar babyperiode had Rebeka een zelfgemaakte ketting, een draagzak, een mooi schilderijtje, een zachte knuffel, haar piepkleine voetafdruk... meegenomen van thuis.

Dikke duim voor Noëmie en Rebeka: jullie hebben dat heel goed gedaan!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten