vrijdag 3 april 2015

Hiep hiep hoera, Yara!

Na ons leesatelier stelde Yara haar levenslijn voor, want zij zal in de paasvakantie een jaartje ouder worden. We zagen Yara als pasgeboren baby'tje, bij haar 1ste kappersbeurt, op vakantie in Turkije, als grote trotse zus die een flesje gaf,... Echt mooie foto's! In de verjaardagsdoos had Yara heel wat leuke spulletjes gestoken: haar lievelingsboekje, haar 1ste pyjama, haar doopsuiker, een echografie toen Yara nog in de buik zat, een krant uit Duitsland van de dag waarop ze geboren was,...

Na haar levenslijnronde trakteerde Yara op heerlijk zelfgemaakte cupcakes, waarvan we tijdens de speeltijd konden smullen.

Toen de speeltijd en de les levensbeschouwelijke vakken erop zaten, zongen we uit volle borst voor Yara en genoten we nog van een glaasje sap. Yara pakte met veel plezier haar klaskadootjes uit: glitterstiften en dikke stiften. Een dikke dank je wel, Yara, voor de traktatie en de stiften ( die we heel goed kunnen gebruiken in ons klasje). Ik wens je alvast een superverjaardag en een dikke proficiat, lieve meid!























Net voor de middagpauze maakten we nog even tijd voor de journalisten van de week, want vrijdag= actua - ronde.

Laura had een krantenartikel bij  met als titel ' Waar is de lente? '. Inderdaad, als je naar buiten kijkt ziet het er somber uit en het is ook nog erg fris. Laura vertelde dat het deze week zo hard gewaaid had dat er sjaals van meisjes gingen waaien, een paal omviel op een auto,... In het artikel stond dat het al heel wat jaren geleden is dat het zo hard gestormd heeft in ons land. Wat heb je alles goed uitgelegd: dikke duim, Laura!









Rebeka was onze 2de journalist en haar artikel kwam  uit ' National Geographic Junior'.  Rebeka vertelde dat er een mevrouw in Tanzania was, die een goede vriendin werd van de chimpansees. Ze had ook een heel oud boek bij, waarop we Jane Goodall op een zwart / wit foto konden zien. Rebeka wist ook dat chimpansees kleiner zijn dan gorillas en dat ze erg veel trekken hebben van ' de mens '.
Een gorilla vindt het trouwens ook niet fijn als je hem aanstaart, dan zal hij zeker aanvallen.
Wow, Rebeka, wat wist je veel over gorilla's en chimpansees!  Echt knap gedaan, meid!




Rebeka maakt een herhalingsblad met de belangrijkste woorden uit het artikel.




Na de vakantie gaan we samen met de kleuters beginnen met het maken van de robots, die we eerder al samen met Kristie tekenden. Op het briefje in de kaft van jullie zoon / dochter kunnen jullie lezen welke materialen we nog kunnen gebruiken.

 
Namiddag kon alle kinderen ( zowel de kleuters als de kids van het lager onderwijs ), die dat graag wilden, hun talenten laten zien in de speelzaal. We zagen heel wat verschillende acts:  dansers en danseressen, muzikanten, turners, zangers en zangeressen,... Uit ons klasje deden Roos, Noor, Janneke, Rebeka, Joke, Jeff , Alexander en Yara mee aan het ' vrij podium '. Wat deden ze alle allemaal supergoed! Het werd een hele fijne afsluiter van het 2de trimester, voor klein en groot!

Een hele fijne paasvakantie met veel eitjes en hopelijk ook wat zon! Tot gauw allemaal!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten