maandag 27 april 2015

Post van onze correspondentieklas

Eerst en vooral nog een dikke dank je wel voor jullie klaskado, Rebeka en Noëmie! Allemaal spulletjes die we heel goed kunnen gebruiken: schrijfpotloden, lijmstiften en leuke vingerverf!



Wat waren we vanmorgen suuuuperblij toen Wesley ons kwam vertellen dat er post voor ons was. In de schoolbrievenbus zat er een grote envelop, waarop ' het 1ste leerjaar ' geschreven stond. Ook het adres van onze school en de stad waar onze school ligt stond op de voorkant van de envelop.

Joepieeeeeeeeeeeeeeeee: het was een brief van onze correspondentieklas uit Dilsen - Stokkem, waar wij een tijdje geleden ook een brief voor gepost hadden.

Eerst las Kirsten de getypte en mooi versierde brief voor: de kindjes schreven dat ze blij en verrast waren met onze brief, dat zij in een graadsklas zaten, dat ze binnenkort op uitstap gingen,... Ze vroegen ook als wij hen verschillende creatieve verwerkingstechnieken voor bij hun vrije teksten wilden aanleren: jaaaaa, natuurlijk!

Elk meisje en elke jongen uit het klasje had ook een mooie tekening gemaakt. Op de achterkant stelden ze zichzelf voor : hun naam, leeftijd, lievelingsdier, lievelingsdier,...

Er zat ook een heel speciaal verhalenboekje bij, dat de kindjes helemaal zelf gemaakt hadden: knap hé!

Lieve vriendjes van de freinetschool ' Op stelten ', wij gaan jullie zeker en vast snel terug schrijven... tot gauw!














het verhalenboekje  





Namiddag werkten we aan de verrassing voor onze allerliefste mama's. Helaas, pindakaas... wij verklappen lekker niets :-) !






In onze afsluitronde verdiende Noor een leeskroon en Yara een leesdiploma. Super gelezen thuis, doe zo verder, meisjes!



Nog enkele foto's van de hobbyronde van Noor en Amber. Sorry dametjes, ik was ze vorige week vergeten op de blog te zetten. Ik hoop dat ik het nu heb goed gemaakt :-)

Noor had verschillende muziekinstrumenten bij, die ze maar al te graag liet horen in onze kring: een gitaar, een trommel, een keyboard, samba's, een blokfluit,... we vonden het geweldig!

Amber is gek op dansen: ze volgt samen met Amira en Yara elke week dansles. Wij mochten genieten van enkele coole danspasjes!

Goed gedaan, Noor en Amber!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten