donderdag 9 oktober 2014

Superheld!

In zijn cool ROX - pak begon Alexander vanmorgen aan de beroepenronde. Hij zou graag superheld worden: mensen redden en de meisjes na goede afloop kussen :-).
Alexander stelde ook de beroepen van zijn ouders voor: ze werken alle twee in het ziekenhuis, dat ze samen met Kristie vorig schooljaar bezocht hebben. De papa van Alexander werkt als technoloog bij mensen met hartproblemen. Zijn mama is ook een technoloog en onderzoekt mensen in een scanner. Alexander toonde ons interessante spulletjes, die we nog nooit gezien hadden: een pacemaker, een spuitje met een kabel en verschillende foto's van gebroken lichaamsdelen. Twee dikke duimen voor jou, Alexander, supergoed gedaan!
















Vandaag kregen we ook onze 1ste toets van Nederlands om te kijken als alle lettertjes goed in ons hoofdje zitten en we verschillende woordjes al vlot kunnen lezen.
Tijdens onze  rekenles leerde we het getal 5 leggen en schrijven. We vonden heel wat voorwerpen in onze klas waarvan er precies 5 waren: 5 ramen, 5 gekleurde papiertjes, 5 materiaalbakjes,...

Na de grote speeltijd kregen we meteen turnles, zodat we niets moesten missen van de leuke voorstelling ' Tijger ontsnapt! '. Jammer genoeg hebben we geen foto's van de voorstelling zelf, want Kirsten was naar collegagroepen in Diest ( en heeft weer leuke ideetjes opgedaan ). Op de blogs van de andere klassen kan je wel heel wat mooie kiekjes bekijken.






Enkele foto's uit onze vakantieronde van vorige week, die de kinderen thuis goed hadden voorbereid: super!

Laura vertelde dat ze niet enkel op vakantie gaat naar Duitsland. Ze is dit jaar ook naar Gran Canaria geweest en ze had heel wat leuke spulletjes bij: een waaier, een bloem die je in de haren kan doen of op je kleren kan steken, een rode ketting die ze van haar mama gekregen had en een postkaartje.






Romeo toonde zijn vakantiefoto's op zijn i pad. Hij heeft deze vakantie heel wat leuke uitstapjes gedaan: naar Apenheul in Nederland, naar Warner Bros in Duitsland,... Romeo had ook een foto van zijn voetbaltrainer en toonde trots zijn grote badhanddoek.








Emre liet ons meegenieten van mooie kiekjes uit Turkije: op de 1ste verjaardag van zijn nichtje, in een waterpretpark, op het strand,... Dat zag er een heerlijke vakantie uit!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten