vrijdag 3 oktober 2014

Allemaal beestjes!

Naar aanleiding van werelddierendag ( = morgen ), mochten we vanmorgen op de speelplaats heel trotse dierenbaasjes verwelkomen. Na een leuke groepsfoto konden alle kinderen hun diertje voorstellen of een verhaal over een diertje vertellen in de dierenpraatronde. In ons klasje was er een hamster, een kip, een parkiet en zelfs een slang. Verschillende kinderen hadden ook foto' s bij van hun huisdier. Echte dierenvrienden, want aan knuffeltjes hadden de dieren geen tekort. De meeste kinderen durfden de slang zelfs vasthouden...




Heel wat hamstermateriaal voor de Genkse hamsteropvang: super!


































Namiddag trokken we naar buiten om onze vogelhuisjes en bloempotjes met vetbollen te verkopen. Op heel wat plaatsen werden we supervriendelijk ontvangen en kregen we zelfs een snoepje.
Tijdens onze wandeling deden we ook een letterzoektocht: waar zagen we voorwerpen of woorden, waarin letters stonden die we tot nu toe al geleerd hebben? Sommige kinderen waren zo enthousiast dat ze zelfs al in ons schoolgebouw begonnen te zoeken...  Onze verkoop bracht heel wat centjes op, die we dinsdagnamiddag zullen schenken aan het vogel - en zoogdierencentrum in Heusden - Zolder. We kijken al uit naar deze uitstap!

Dank je wel aan de ouders van Alexander en de mama van Roos + Noor voor de " finishing touch " van onze knutselwerkjes! Dank je wel aan de ouders van Yarne, Joke en Jens voor het meebrengen van de kar: superhandig! Dank je wel aan de ouders van Alexander en de mama + pluspapa van Amber voor het begeleiden tijdens de wandeling.



de letter v

de letter r






de letter v van vogelhuisje en vlinder






























de letter v
























de letter a





de letters s, v en e





Lieve ouders en kindjes van mijn klasje, een dikke dank je wel voor de superlieve attentie op deze ' dag van de leerkracht '! Ik ben er echt héééééél blij mee...









Geen opmerkingen:

Een reactie posten