vrijdag 10 oktober 2014

Hiep hiep hoera, Jeff!

Na ons leesatelier ( waar we altijd graag naar toe gaan ) stelden onze journalisten hun krantenartikel voor. Het lag nog in de koelkast van vorige week vrijdag, want toen werd onze actua -ronde vervangen door een dierenronde naar aanleiding van de Werelddierendag.

Luca beet de spits af: hij vertelde over F -16' s die naar Irak zijn gevlogen, omdat daar heel veel ruzie is.  Ze hebben ook bommen meegenomen. Luca koos dit artikel, omdat hij het leger erg cool vindt.




Zyna had een krantenartikel bij over knuffels die hun vuurdoop hadden gekregen in modelvliegtuigjes. Ze legde uit dat ' vuurdoop ' betekent dat je de 1ste keer vliegt en dat een  modelvliegtuigje geen speelgoed is. Het wordt bestuurd door grote mensen en zij gebruiken hiervoor een afstandsbediening.



Romeo had een verslagje gemaakt over een fragment uit ' Karrewiet '. Hij vindt het geweldig dat sommige voetballers zo'n coole stunts kunnen. Romeo liet ons in de kring ook wat ' moves ' zien!



We werkten voormiddag ook nog verder in ons contractwerk. Kindjes die hun contractwerk al afgewerkt hadden, zochten een hoekje op.







In ons klasje verliezen heel wat kindjes regelmatig een tandje; ook Yarne is deze nacht een melktandje armer geworden...
 

Namiddag stelde onze jarige Jeff zijn levenslijn voor. Hij wist over elke mooie foto wel iets te vertellen: Jeff in het ziekenhuis, Jeff met Paulien, Jeff in kostuum, Jeff op een een feestje in de klas van Kristie,...
Jeff had ook een schattig pyama'tje meegenomen uit zijn babytijd.










Jeff trakteerde het 1ste en 2de leerjaar op lekkere cake en sapjes. Dank je wel, Jeff! En een hele dikke proficiat met je 6de verjaardag, grote kerel!


" Zijn jullie niks vergeten?", vroeg Jeff aan het 2de leerjaar. " Proficiat, Jeff ", zeiden de kinderen. Neen, neen... zingen! :-) Altijd grappig en goed gezind, onze Jeff!




Met een goed gevuld buikje begonnen we aan onze kerstkaarten. Het is wel een beetje vroeg, maar alle klasjes van onze school doen mee aan een kaartenactie. Onze mama's en papa's zullen onze zelfgemaakte kaartjes binnenkort kunnen kopen en gebruiken tijdens de kerstperiode.

Eerst tekenden we twee eenvoudige kerstbomen op ribbelkarton. Toen we ze hadden uitgeknipt, kregen ze een laagje groene verf. Dan op ons blad leggen en ons blad tussen een kartonnen map steken... en door de drukpers draaien. Volgende week zullen we nog de finishing touch aan onze kaartjes geven: de kerstboompjes versieren en zorgen voor een mooie achtergrond.

Het was voor sommige meisjes uit ons klasje de 1ste keer, maar we vonden het allemaal heel erg leuk... werken met een drukpers!























Geen opmerkingen:

Een reactie posten