dinsdag 14 oktober 2014

Heerlijk in het bos!

Vanmorgen kregen we tijdens het schrijven van onze nieuwe letter ' t ' ( van het woordje ' teen ' ) iemand op bezoek met wel hele kleine teentjes. Het was Jitse, het schattige broertje van Janneke! We konden het natuurlijk niet weerstaan om eens te voelen aan die handjes, wangetjes,...  En wat waren we blij met de lekkere attentie: dank je wel, mama en papa van Janneke, Joppe en Jitse!





Tijdens onze rekenles leerden we vandaag de cijfers 0 en 6  en hingen we de cijferkaartjes die Kirsten allemaal op de grond had laten vallen in de juiste volgorde. In ons contractwerk stonden ook verschillende getallenrijen waarbij cijfermonster enkele cijfertjes had opgegeten. En het lukte al héél goed om de rijtjes te vervolledigen! Knap hoor, lieve kids!















Namiddag konden we voor het eerst onze ' Freinet on the move - fluohesjes ' aandoen, want we trokken ( samen met de oudste kleuters van Kristie ) naar het bos. Het is deze week ' de week van het bos ' en we gingen dit keer niet naar ' De Maten '... maar naar het bos aan de Melberg. Een heel leuk en groot bos, waar we heel wat bewijzen vonden dat er wel degelijk kabouters en feeën wonen: roze blaadjes, verschillende paddenstoeldorpen, een parcours van touwen waar de feeën op dansen, een hoge tribune van de kabouters,...  We verzamelden in eierdoosjes ook typische herfstspulletjes, om in ons klasje eens rustig te bekijken. Héérlijk om te zien hoe alle kids dolenthousiast waren tijdens onze bosuitstap! Vrijdag zullen we opnieuw samen naar het bos gaan om opdrachten i.v.m. onze zintuigen uit te voeren en nog eens te genieten van de gezonde boslucht: vergeet jullie laarsjes niet aan te doen!















































1 opmerking: