dinsdag 7 oktober 2014

Bezoek aan het vogel - en zoogdierencentrum!

Deze morgen kon Janneke niet wachten met het vertellen van geweldig nieuws: ze is zondag voor de 2de keer grote zus geworden van een broertje Jitse. En dat verdient natuurlijk een " grote zussenkroon " hé! Janneke toonde ons supertrots foto's van haar kersvers broertje en een mooi geboortekaartje, dat Amelia voorlas. Janneke was ook erg blij met haar nieuwe knuffelpoes, die ze gekregen had toen ze bloemetjes ging kopen.

Een dikke proficiat voor de mama en papa van Janneke! En natuurlijk ook voor de grote broer en grote zus! Geniet allemaal van jullie klein schatje...

 






Terwijl de meeste jongens en meisjes in hun contractwerk werkten, stempelden andere kinderen op  de grote envelop... Amber zorgde ervoor dat alle centjes, die we verdiend hadden tijdens de buurtverkoop, in de grote envelop kwamen.












Om 13u 15 was het dan eindelijk zover: we vertrokken richting Heusden - Zolder... naar het vogel - en zoogdierencentrum. Joepie!





We werden ontvangen door een vriendelijke gids, die ons eerst het ontstaan van het vogel - en 
zoogdierenopvangcentrum vertelde. Vroeger werden er enkel vogels opgevangen, maar dan bracht iemand eens konijntjes of belde de politie voor verwaarloosde paarden.... Hierdoor vangen ze nu vogels, reptielen, verschillende zoogdieren en amfibieën op. 







Als er 's nachts iemand een dier in nood vindt, kan hij het dier altijd in een verwarmde opvangbak leggen die elke morgen door de hulpverleners wordt gecontroleerd.


In het opvangcentrum zagen we nog heel  wat andere dieren zoals een uil, een buizerd, eenden, konijntjes, paarden,everzwijntjes met hun pasgeboren kleintjes,... Heel mooi om te zien en natuurlijk waren er weer verschillende kindjes die graag een diertje wilden adopteren :-)






















Op het einde van ons bezoek gaven we graag onze envelop met centjes aan de hulpverleners, die de dieren heel goed opvangen en verzorgen. Zij leveren schitterend werk en kunnen het geld echt goed gebruiken. En wij kijken met veel plezier terug op ons bezoek: het was een geslaagde afsluiter van onze superleuke Werelddierendagactiviteiten!








Jammer genoeg hadden we wel veel file tijdens onze terugreis naar school, maar dat lieten Jeff en Alexander niet aan hun hart komen...

Heel erg bedankt voor ons veilig vervoer: mama van Andreas, mama en pluspapa van Amber, oma van Noëmie en mama van Alexander. 
 


1 opmerking:

  1. Hahahaha geweldig Alexander en Jeff!!!Proficiat Janneke! Goed gedaan kids!! Ik ben wel trots op jullie, fijn dat jullie een steentje hebben bijgedragen aan het goede doel!

    BeantwoordenVerwijderen