woensdag 15 oktober 2014

De supernatuurronde van Amira

Amira mocht uit alle verrassingsrondes kiezen, want de dobbelsteen kwam na het gooien uit op de kleur van onze kiesronde. Amira koos voor een natuurronde en ze had er enorm veel werk in gestoken. Eerst toonde ze ons vanmorgen een zelfgemaakt herfstboekje waar ze foto's van paddenstoelen en echte spulletjes uit het bos zoals mos, varens, ... had in geplakt. Bij sommige bladeren kon ze ons zelf het verschil laten zien tussen het zomerblad en het verkleurd herfstblad.

Amira had ook brandnetels bij; haar opa kan de brandnetels op de juiste manier vastnemen zodat de haartjes niet prikken en hij maakt er regelmatig soep van. Omdat we nu wel heel nieuwsgierig zijn hoe dat smaakt, gaat ze eens vragen aan haar bompa als hij eens een pannetje soep voor ons klasje wilt maken...zodat we eens kunnen proeven.

We vonden de herfstkijkdozen, waar verschillende soorten paddenstoelen in zaten, ook heel mooi en interessant. Heel wat kinderen herkenden meteen de plofpaddenstoel; de andere paddenstoelen zullen we morgennamiddag met een vergrootglas eens goed onderzoeken...

Amira, een dikke proficiat voor jouw natuurronde! We hebben veel bijgeleerd en het paste echt binnen ' de week van het bos '.















Omdat we maandag geen turnles hadden, werkten we onze kerstkaarten af en zijn ze nu klaar om gedrukt te worden. Het resultaat is héél mooi geworden!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten