dinsdag 4 februari 2014

Werken met de drukpers

Vanmorgen begonnen de kids van het 2de leerjaar, na hun leesatelier, aan het schrijven van een ij / ei-  verhaal. Omdat we al wat ervaring hadden ( doordat we al eerder een au / ou - verhaal schreven ), probeerden we nu niet enkel losse zinnen te schrijven... maar een verhaal met zinnen die bij elkaar hoorden en waar we duidelijk een begin, midden en einde kunnen lezen. Eén groepje kreeg 9 ij - woorden, de andere groep ging aan de slag met 9 ei - woorden. We hebben al goed gewerkt aan ons kladje en lieten het maar al te graag aan elkaar horen. De 1ste stap is klaar, nu nog ons verhaal op de pc typen en er een leuke tekening bij maken. Op deze manier zullen we de ei / ij - woorden hopelijk nooit meer verwisselen.




Het 1ste leerjaar speelde als afsluiter van hun rekenles een tof en leerrijk dobbelsteenspel. Elke keer mocht iemand met de dobbelsteen gooien en het aantal ogen wat bovenaan eindigde was de uitkomst. Wij moesten daarbij verschillende + en - oefeningen zoeken. Bijvoorbeeld: 6 ogen  4+2= 6    9-3=6  Helemaal niet gemakkelijk, maar de flinke kids deden dat heel goed!







Gisteren lazen we tijdens de afsluitronde, onze afgewerkte en zeer geslaagde elfjes voor...

Leander maakte een leuk elfje over het hoedje, dat hij droeg op zijn 1ste communie...



 Malik schreef over zijn nieuwe beugel...



 Miet schreef een gedicht voor haar mama, want ze vindt wachten niet leuk...



' Brood ' was het onderwerp van het elfje van Selim...



 Senne houdt veel van zijn zusje Lily...



 Ons kleine romanticus Emre koos ' Valentijn ' ...



 Serafino was trots op zijn gedicht over zijn schaap...



We hoorden veel lieve woorden over het konijntje van Amira...



Deze namiddag was er een hele fijne drukke bedrijvigheid in onze klas... We gingen voor de 1ste keer werken met een drukpers, omdat we graag een mooie achtergrond wilden waar we ons zelfgeschreven elfje op kunnen plakken. Was dat even een succes, want iedereen was dolenthousiast om eraan te beginnen...We gebruikten verschillende soorten reliëfbehangpapier en het resultaat was echt mooi!
















Natuurlijk kon niet iedereen tegelijk drukken... Er waren jongens en meisjes die in de hoekjes werkten en anderen kinderen kozen ervoor om hun elfje over te typen in verschillende kleuren en lettertypes...

 
 
 
 
 
 
 

Lylas en Senne werkten aan ons 1ste maandblad... Dat is een blad waar we foto's en tekeningen opplakken van de maand die pas voorbij is. Er kan ook nog uitleg bijgeschreven of gestempeld worden. Wij kozen voor foto's van klasactiviteiten tijdens de maand januari zoals meester op de fiets en schaatsen. Maar er was ook plaats voor onze jarigen van de maand en de belangrijke veranderingen in de natuur, die Lylas zelf tekende. Het maandblad zal op onze jaarkalender gehangen worden en zo zullen we de maanden op een leuke manier vlot leren kennen en niet snel vergeten. Knap gedaan, jongens!



Tijdens onze afsluitronde stelden Lylas en Senne hun maandblad voor aan de groep en natuurlijk lieten de kinderen die gewerkt hadden in de bouw - en handige handjeshoek trots hun kunstwerken zien.








1 opmerking:

  1. Dat zag er een hele leuke dag uit! Ik ben benieuwd naar al jullie elfjes :)

    BeantwoordenVerwijderen